04 pro 2021
BOĆANJE Crvene kuće zbog lošije bod razlike ostale bez Superlige
Ostali sportovi

BOĆANJE Crvene kuće zbog lošije bod razlike ostale bez Superlige

Završena je natjecateljska sezona 2020./21. u ligama pod okriljem Boćarskog saveza Zadarske županije, u kojima su se, za razliku od prošle godine, odigrala sva kola.

Prvak u 1. ŽBL je Debeljak, koji je naslov osigurao nekoliko kola prije kraja natjecanja, dok je iz lige ispala ekipa Slivnice.

U 2. ŽBL nikad napetija završnica prvenstva. U posljednjem kolu tri momčadi su mogle do naslova, međutim, zbog boljeg međusobnog omjera po prvi puta u 1. ligu kao prvak ulazi Poljica Brig, dok je Brodarica završila na drugom mjestu. Iz lige nakon samo jedne sezone ispada Bokanjac.

U 3. ŽBL Poličnik je napravio pravi podvig i u prvoj sezoni postojanja uvjerljivo osvojio naslov prvaka i promociju u viši rang bez ijednog poraza.

Prvak Debeljak je ostvario promociju u 2. HBL Srednja Dalmacija, gdje će mu društvo praviti županijski susjedi Rupalj, Vir i Povljana.

U 1. županijsku ligu vratila se momčad Velebita, koja je ispala iz 2. HBL Srednja Dalmacija.

Ekipa Crvenih kuća nije uspjela osigurati našoj županiji predstavnika u najvišem rangu natjecanja u Hrvatskoj. U doigravanju za ulazak u Superligu, zbog lošije bod razlike, promociju je ostvarila ekipa BK Otok.