25 tra 2024
SP KENIJA Veronika Šokota: “Sama činjenica da nastupam za svoju državu, grad, obitelj i klub me čini ponosnom. Vjerujem u dobar rezultat!”
Atletika

SP KENIJA Veronika Šokota: “Sama činjenica da nastupam za svoju državu, grad, obitelj i klub me čini ponosnom. Vjerujem u dobar rezultat!”

Od 17. do 22. kolovoza u Nairobiju (Kenija) održat će Svjetsko prvenstvo u atletici za juniore i juniorke.

Hrvatska reprezentacija nastupit će sa sedam predstavnika, a među njima je i Veronika Šokota, članica AŠK-a Zadar, koja je put Kenije otišla u pratnji svog trenera Predraga Saratlije.

Veronika će nastupiti u disciplini bacanja koplja (600g), gdje je prijavljeno ukupno 14 kopljašica iz 12 država.

šokota
Predrag Saratlija i Veronika Šokota

– Nažalost, i ove pripreme sam morala odraditi izvan svog grada zbog poznatih problema sa zaletištem kojeg ovdje nemam. Bili smo u Karlovcu kako bi barem malo uhvatila osjećaj s pravim zaletištem od 30 metara. Trenirala sam dva puta dnevno i bilo je vrlo naporno. Velike su vrućine, a u unutrašnjosti je još i toplije nego kod nas na moru. Unatoč svemu, odradili smo dobar posao i nadam se da će se to vidjeti u Keniji – ističe Veronika.

Kojim bi rezultatom bila zadovoljna u Nairobiju?

– Ne razmišljam o plasmanu, vjerujte mi. Prvenstveni cilj mi je da sve ono što mi trener kaže pokušam realizirati na natjecanju. Jedva čekam nastupiti u Keniji za svoju državu, grad, obitelj i klub i sve ih učiniti ponosnima. Jako me veseli činjenica što sam jedna od tri naše atletičarke koja odlazi na ovo prvenstvo, samo to za mene je veliki uspjeh – zaključila je Šokota.

Foto: Hrvatski atletski savez

Kvalifikacije u bacanju koplja će se održati u utorak, 17. kolovoza u 9 sati i 23 minute, a finale, u koje će se plasirati 12 najboljih kopljašica, na rasporedu je u srijedu, 18. kolovoza u 16:45.

Veronika sa svojim najboljim ovogodišnjim rezultatom od 57,02 metra ima peti prijavljeni rezultat. Inače, u Keniji će nastupiti ukupno 973 atletičara i atletičarki.