25 lip 2022
U GRUZIJI Tihomir Bujan i Marko Selin pratili treninge Iliasa Zourosa
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

U GRUZIJI Tihomir Bujan i Marko Selin pratili treninge Iliasa Zourosa

Tihomir Bujan, voditelj omladinskog pogona Košarkaškog kluba Zadar i Marko Selin, trener juniorske momčadi, pet su dana proveli na kampu seniorske reprezentacije Gruzije. Kao gosti Gruzijskog košarkaškog saveza imali su priliku iz prve ruke pratiti treninge seniora, za koje između ostalih nastupaju Toko Shengelia (CSKA), Giorgi Shermadini (Tenerife), Goga Bitadze (Indiana Pacers) te prošle sezone nesuđeni igrač Zadra, Duda Sanadze (Borac-ABA).

Osim samog praćenja treninga, imali su priliku i van terena provesti kvalitetno vrijeme sa gruzijskim izbornikom Iliasom Zourosom te razmijeniti mišljenja i ideje. Inače i sam Zouros je prošle godine bio jedan od kandidata za klupu Zadra, ali zbog obiteljskih razloga nije se ušlo u ozbiljnije pregovore.

U svojoj bogatoj karijeri, osim reprezentacije Gruzije, vodio je i reprezentaciju Grčke te mnoge velike europske klubove, među kojima su Olympiakos, Efes Pilsen, Žalgiris, Pariz… Svojevremeno je u Olympiakosu bio trener i Dinu Rađi, a Tiho Bujan mu je četiri godine bio pomoćnik u reprezentaciji Gruzije.

Uz to, obavljeni su i razgovori s predsjednikom Gruzijskog košarkaškog saveza Georgeom Kartvelishvilijem oko uspostavljanja suradnje između KK Zadra i GBF-a, kako u igračkom tako i trenerskom smislu.