18 kol 2022
SAN POSTAO STVARNOST Zoran Veselinović: “Turnir za našeg Kneza napokon postaje seniorski”
Domaća košarka

SAN POSTAO STVARNOST Zoran Veselinović: “Turnir za našeg Kneza napokon postaje seniorski”

Petnaest godina Memorijalni košarkaški turnir “Tomislav Knežević”, u znak sjećanja na tragično preminulog bivšeg igrača KK Zadra, igrao se u mlađim dobnim kategorijama.

U planu je bilo da se prošlogodišnje izdanje po prvi put održi u seniorskoj konkurenciji, što je bila najaveća želja glavnog pokretača ovog turnira Zorana Veselinovića. Međutim, zbog pandemije koronavirusa turnir je odgođen. Na njemu su trebali sudjelovati Zadar, Split, Šibenka i Sonik Puntamika.

Ove godine trebalo bi biti više sreće i 16. po redu turnir za Kneza igrat će se u Dvorani 3 ŠC Višnjik 30. i 31. kolovoza.

– Premijerni seniorski turnir trebao je biti prošlo ljeto, međutim, iz poznatih razloga nije se održao. Sada je napokon sve spremno. Na turniru za našeg Kneza nastupit će KK Zadar, belgijski BC Oostende, KK Sonik Puntamika i GKK Šibenka. Nastupom Oostendea, kojeg vodi naš Zadranin Dario Gjergja i kojem se posebno zahvaljujem, turnir je dobio i predznak međunarodni. Vjerujem da bi naš Tomislav bio itekako zadovoljan i sretan. Ovo je za njega – kaže Veselinović i nastavlja u jednom dahu.

– Moj san je ispunjen. Od prvoga dana, kada je krenuo ovaj turnir, moja želja je bila da on jednoga dana postane seniorski. Uspjeli smo u tome i zahvalan sam svima koji su sudjelovali u pretvaranju sna u stvarnost.

Kakav će biti sustav natjecanja?

– Prvi dan igrat će se dva polufinala, a drugi dan utakmica za treće mjesto i finale. Nažalost, zbog poznatih razloga, gledatelji neće moći biti prisutni u dvorani – za kraj će Zoran Veselinović Vespa.