27 stu 2021
CROWFUNDING VK Jadran pokrenuo kampanju za kupnju dva veslačka čamca
Foto: VK Jadran / Facebook
Veslanje

CROWFUNDING VK Jadran pokrenuo kampanju za kupnju dva veslačka čamca

Veslanje je zadarska tradicija, a Veslački klub Jadran osnovan je 20. rujna 1908. godine te je najstarije djelatno sportsko društvo u Gradu Zadru i prvi osnovani hrvatski veslački klub na Jadranskom moru.

Veslački klub Jadran danas je jedan od najtrofejnijih zadarskih sportskih klubova, koji u svojoj trofejnoj dvorani ima odličja sa svih važnijih međunarodnih natjecanja, od Olimpijskih igara, Svjetskih prvenstava seniora i juniora, Mediteranskih igara do nebrojeno puno domaćih naslova prvaka države u svim kategorijama i disciplinama.

Osim što je jedan od najtrofejnijih zadarskih sportskih  klubova, Veslački klub Jadran Zadar okuplja mladež i stvara od njih u svakom pogledu zdrave ličnosti. Klub trenutno broji više od 100 veslačica i veslača, što natjecatelja, što polaznika klupske Škole veslanja.

Vodstvo Kluba kontinuirano radi na tome kako bi se našim članovima, koji redovno i marljivo treniraju, osigurali što bolji uvjeti, ali natjecateljski čamci, vesla i druga nužna oprema su izuzetno skupi te Klub nije u mogućnosti osigurati vlastita sredstva za nabavu novih čamaca. Posljednji novi čamac kupljen je prije sedam godina.

Kako u klubu posljednjih godina trenira veći broj veslačica i mladih veslača, koji postižu zavidne rezultate na nacionalnom nivom, a sve to u neprikladnim čamcima, nužna im je prikladna oprema kako bi i dalje mogli nastaviti sa razvojem, posebice ženskog veslanja.

Cilj ove crowdfunding kampanje je prikupljanje sredstava za kupnju dvaju novih veslačkih čamaca tipa samac u iznosu od 160 000 kuna.

– Pomozite nam da ostvarimo svoj cilj i kako bi našim mladim veslačicama i veslačima osigurali što bolje uvjete za treninge i natjecanja. Svaka pomoć, bilo to 10 ili 1000 ili više kuna, čak i samo dijeljenje našeg poziva ukoliko niste u mogućnosti financijski pomoći, nama će značiti da smo bliže cilju – poručuju iz VK Jadran.

Podržite ih možete uplatom na IBAN račun Veslačkog kluba Jadran Zadar:

HR0425000091101025454
Model: 00
Poziv na broj: 1908
Opis plaćanja: Donacija za kupnju čamaca

Uplatu možete izvršiti i skeniranjem QR koda na vašim mobilnim uređajima u kojem slučaju je onda potrebno upisati samo iznos donacije.

Sa svim pravnim osobama donatorima sklopiti će se donatorski ugovor.

Ciljani iznos: 160 000 kuna

Kampanja traje do 15.10.2021.

Za sve informacije možete se obratiti na e-mail: jadranzadar1908@gmail.com

Hvala svima unaprijed!

Veslački klub Jadran Zadar