27 stu 2021
LJETNA LIGA Talvi, Smiljevac, Vošta i Kampo u borbi za veliko finale
Foto: Toni Opačić
Košarka

LJETNA LIGA Talvi, Smiljevac, Vošta i Kampo u borbi za veliko finale

Pred nama su polufinala Zadarske ljetne lige 2021. U četvrtak od 20 sati na vanjskom igralištu ŠC Višnjik sastaju se Talvi putovanja Jadera i Smiljevac, dok je od 22 sata na rasporedu veliki kvartovski okršaj između Voštarnice i Kampo Kaštela.

Talvi putovanja Jadera – Smiljevac

Talvi putovanja treću su godinu zaredom došli do polufinala. Prije dvije godine završili su četvrti, dok su lani u velikom finalu poraženi od Sfinga Stafforda. A upravo su njih ove godine izbacili u četvrtfinalu, pokazavši tako da su spremni napokon otići do samoga kraja.

No, na drugoj strani stajat će im odlični momci sa Smiljevca, koji su nakon poraza u četvrtfinalu 2019., prošle godine osvojili treće mjesto. A ove su godine još uvijek bez poraza. Uvjerljivo su prošli skupinu pobjedama protiv Kukljice, Tako lako Jadrije i Bilog Briga, da bi u četvrtfinalu, nakon velike drame i dva produžetka, pobijedili KK Bazen.

Talvi je, pak, na otvaranju poražen od Kampo Kaštela, da bi potom svladao Bokanjac te u posljednjem susretu skupine “za pola koša” Maslinu u izravnom okršaju za četvrtfinale. Tamo su igrači Marka Atelja odigrali svoju najbolju utakmicu i uvjerljivo svladali Stafforde.

Ove momčadi susrele su se prošle godine u grupnoj fazi. Bilo je tada 76:61 za Smiljevac, no sada je ulog mnogo veći – plasman u veliko finale. Osim toga, treba vidjeti i koliko će na Smiljevcu ostaviti traga odlazak trenera Lovre Bašića, koji je odletio put Belgije na profesionalni angažman.

Voštarnica – Kampo Kaštelo

Dvoboj Voštarnice i Kampo Kašela jamči veliku borbu i pravu sportsku dramu. Osim neizostavnog kvartovskog naboja, dovoljno je pogledati dosadašnje rezultate momčadi na ovogodišnjoj ligi.

Voštarnica je prve dvije utakmice u skupini dobila 2 razlike (Bazen), odnosno “pola koša” (Stožanac). U trećem kolu nije imala problema sa Zaratinima te je skupinu završila s maksimalnih 3-0, a u četvrtfinalu – nova drama. Za “pola koša” poražen je Bili Brig pa su tako momci sa “Vošte” do polufinala došli sa četiri pobjede, od kojih su tri bile s ukupno četiri poena razlike!

Kampo je, pak, u prva dva kola uvjerljivo pobijedio Talvi putovanja i Maslinu i tako osigurao prvo mjesto u skupini pa si je u trećem kolu mogao priuštiti nebitan poraz od Bokanjca. Četvrtfinale protiv Sukošana bila je prava borba koš na koš, koju su momci iz Kampa na kraju dobili sa tri poena razlike i tako, nakon dva četvrtfinala 2019. i 2020., napokon došli do polufinala Ljetne lige.

S druge strane, “Vošta” je dvaput gubila polufinala, 2019. je završila treća, a lani četvrta. Hoće li treća biti sreća saznat ćemo sutra od 22 sata.

Zadarska ljetna liga ove je godine već ponudila niz zanimljivih i uzbudljivih susreta. A najbolje tek stiže…