19 kol 2022
Višnjik spreman za Europsko prvenstvo odbojkašica!
Foto: Nenad Opačić / ŠC Višnjik
Odbojka

Višnjik spreman za Europsko prvenstvo odbojkašica!

U Dvorani Krešimira Ćosića sve je spremno za Europsko prvenstvo odbojkašica. Na Višnjiku će se od 19. do 26. kolovoza igrati skupina C, nakon čega će se četiri najbolje od šest reprezentacija plasirati u osminu finala, koja će se igrati u Beogradu.

Krešina dvorana, u kojoj su hrvatske odbojkašice već imale niz treninga i pripremnih utakmica s Argentinom, potpuno je spremna za predstojeći turnir. Sve utakmice igrat će se u glavnoj dvorani, a reprezentacije će se koristiti i dvjema pomoćnim dvoranama.

Kako je objavio Hrvatski odbojkaški savez, odlukom Državnog stožera Civilne zaštite na turniru neće biti gledatelja. Međunarodna odbojkaška federacija (CEV) i Hrvatski odbojkaški savez uskoro će objaviti na kojim će platformama biti dostupni prijenosi iz zadarske dvorane.

Natjecanje u skupini C otvorit će 19. kolovoza u 17 sati odbojkašice Hrvatske i Švicarske.

Hrvatska će još igrati protiv Bjelorusije (21. kolovoza u 17), Slovačke (22. kolovoza u 17), Mađarske (24. kolovoza u 17) te Italije (25. kolovoza u 21), dok će zadarski dio turnira biti zatvoren utakmicom Italija – Švicarska (26. kolovoza u 20).