19 kol 2022
PREDRAG SARATLIJA: “Medalju na EP Veronika Šokota je izgubila zbog nemogućnosti provedbe treninga u svom gradu, što je skandalozno!!!
Atletika

PREDRAG SARATLIJA: “Medalju na EP Veronika Šokota je izgubila zbog nemogućnosti provedbe treninga u svom gradu, što je skandalozno!!!

Od 17. do 22. kolovoza u Nairobiju (Kenija) održat će se Svjetsko prvenstvo u atletici za juniore i juniorke. Boje Hrvatske branit će sedam atletičara i atletičarki.

Među njima je i predstavnica zadarskog AŠK-a u bacanju koplja, Veronika Šokota. Iza Šokote je nedavni nastup na Europskom prvenstvu u Tallinnu, gdje je osvojila peto mjesto. Po povratku u Zadar nakratko je predahnula te vrlo brzo krenula s pripremama za novo natjecanje.

Međutim, po pitanju uvjeta za trening stanje se nimalo nije popravilo. Veronika i dalje trenira u uvjetima koji su za svaku osudu.

– Pripremajući se za Svjetsko juniorsko prvenstvo ponovno smo se našli u nemogućnosti provedbe tehničkog djela treninga u finaliziranju forme za ovo veliko natjecanje. Slična situacija dogodila se i u pripremama za EP, gdje je Veronika zauzela peto mjesto. Usuđujem se reći da je medalju izgubila zbog nemogućnosti provedbe treninga u svom gradu – ističe njezin trener iz AŠK-a Zadar, Predrag Saratlija.

U ogorčenom tomu Saratlija je još istaknuo.

– Skandalozno je kako najbolja sportašica grada nije u mogućnosti u svom gradu trenirati, a još je žalosnija činjenica kako se ništa ne poduzima u poboljšanju tog statusa. Mislim da je vrijeme da netko preuzme odgovornost za takvo stanje, nezabilježeno u zadarskom sportu – zaključio je Saratlija.