16 kol 2022
Foto: Toni Opačić
Košarka

LJETNA LIGA Priopćenje Udruge košarkaških sudaca Zadarske županije

Nakon jučerašnjeg priopćenja Zadarske ljetne lige vezanog za odustajanje Udruge košarkaških sudaca Zadarske županije od daljnjeg natjecanja, danas se oglasila i prozvana sudačka organizacija.

Odgovor koji potpisuje Tomislav Hordov, predsjednik UKSZZ, prenosimo u cijelosti.

“Vezano za Vaš upit o zbivanjima koja su izazvala našu odluku o prestanku sudjelovanja u Zadarskoj Ljetnoj ligi 2021. dostavljam Vam sljedeće:

Nakon izuzetno nesportskog ponašanja prema sucima od strane pojedinca iz najužeg vodstva Ljetne lige na utakmici na kojoj je nastupio kao igrač jedne od ekipa te, blago rečeno, krajnje neprimjerenog ljudskog ponašanja nakon iste utakmice od strane istog prema jednom od sudaca, vodstvo UKSZŽ uz bezrezervnu podršku svih članova koji su participirali u natjecanju donijelo je odluku o prestanku sudjelovanja UKSZŽ u daljnjem tijeku ovogodišnje Ljetne lige.

Ne želeći se spuštati na razinu “priopćenja” koje se pojavilo na stranicama lige, a koje je puno floskula, zadiranja u stvari koje se tiču isključivo rada unutar naše Udruge te moralnih uvreda uz iznošenje neistinitih činjenica, ipak moramo naglasiti da nam je ono dalo potvrdu o ispravnosti naše odluke jer je evidentno da zbog svega, nažalost, daljnja suradnja UKSZŽ s vodstvom Zadarske Ljetne lige nije moguća.”

Sportski pozdrav.

Predsjednik UKSZŽ