27 stu 2021
PETAR CUPAĆ: “Da nismo imali dvije diskvalifikacije, izborili bi plov za odličja”
Jedrenje

PETAR CUPAĆ: “Da nismo imali dvije diskvalifikacije, izborili bi plov za odličja”

Mlada belgijska jedriličarska posada Isaura Maenhaut i Anouk Geurts, koju trenira Zadranin Petar Cupać, svoje prve Olimpijske igre u klasi 49er FX završila je na vrlo dobrom 14. mjestu.

– Na posljednjim regatama prije Igara cure su bile sedme, osme i devete i nadao sam se da u Japanu možemo izboriti Medal Race. No, na kraju moramo biti zadovoljni 14. mjestom. Šteta zbog dvije diskvalifikacije u petom i šestom plovu. Da nije bilo toga, u bi u plov za odličja kao osmi. Ali to je sport, greške se događaju. Moja posada je tek dvije i pol godine u ovoj klasi, dok ima djevojaka kojima je ovo već i treći nastup na Olimpijskim igrama. Vrijeme radi za nas. Kao trener, uvijek želiš više, to je normalno, ali ovo je prije svega veliko iskustvo i lekcija za budućnost, kako meni tako i njima. Završili smo u pozitivnom ozračju i to je najvažnije – kazao je Cupać.

Olimpijske pobjednice postale su Brazilke Martine Soffiatti Grael i Kahena Kunze, Nijemice Tina Lutz i Susann Beucke bile su druge, dok su treće mjesto osvojile Nizozemke, Annemiek Bekkering i Annette Duetz.

Djevojke u ovoj klasi u studenom očekuje Svjetsko prvenstvo u Omanu.