27 ožu 2023
ŠIME FANTELA: “Prvo ćemo se odmoriti pa onda odlučiti idemo li u Pariz 2024.”
Jedrenje

ŠIME FANTELA: “Prvo ćemo se odmoriti pa onda odlučiti idemo li u Pariz 2024.”

Iza Šime Fantele je četvrto olimpijsko finale, iza Mihovila prvo. Svoj prvi olimpijski nastup u klasi 49er zadarska braća završila su na 8. mjestu.

– Malo, naravno, jesmo tužni što nismo imali priliku boriti se za medalju u današnjem plovu za odličja, ali što je tu je. Pokušat ćemo analizirati što je bilo loše, izvući i one dobre stvari i naučiti nešto iz ove regate – sažeo je Šime svoje prve dojmove HRT-ovoj novinarki Zrinki Grancarić.

Mihovilu su ovo bile prve Olimpijske igre.

– Drago mi je da nisu ponovno otkazane, jer ne bi bilo lako izdržati još jedan ciklus u ovako intenzivnom radu. Lijepa priča je iza nas, šteta jedino što nije završila malo boljim plasmanom, ali konkurencija je bila vrlo dobra – rekao je mlađi brat Fantela.

I pitanje koje sve najviše zanima. Je li već pala odluka, idu li braća u novi olimpijski ciklus, prema Parizu 2024.?

– Nismo još odlučili. Nakon ove kampanje od pet godina treba nam koji mjesec odmora. Miho i ja smo 2017. krenuli dosta jako, jer smo znali da nemamo baš previše vremena za pripremu ovih Igara. Osvojili smo zlato na Svjetskom prvenstvu 2018. i broncu na EP 2020. Puno smo radili, putovali i jako malo bili doma, tako da nam baš treba malo odmora da sve analiziramo i onda ćemo vidjeti što i kako dalje – zaključio je Šime.