26 lip 2022
PREKO – ZADAR Legendarni plivački maraton ove godine bez gledatelja
Plivanje

PREKO – ZADAR Legendarni plivački maraton ove godine bez gledatelja

Pandemija koronavirusa i povratak u CRO-CUP sustav natjecanja učinile su organizaciju ovosezonskog Plivačkog maratona Preko – Zadar logistički zahtjevnijom u odnosu na prijašnje godine.

Zbog aktualne situacije, a u skladu s preporukama stožera Zadarske županije, 49. Plivački maraton Preko – Zadar održat će se 5.08.2021. bez prisustva gledatelja. Tribine bazena Kolovare, na veliku žalost organizatora, bit će zatvorene za sve gledatelje i ljubitelje tradicionalnog maratona. Ove godine neće biti niti tradicionalnog ručka za sudionike maratona.

Podjela medalja će se održati u 12 sati samo za apsolutne kategorije (ukupni pobjednici i CRO-CUP pobjednici u muškoj i ženskoj konkurenciji) te najmlađeg/najstarijeg plivača. Molimo ostale plivače da po završetku isplivanog maratona dođu u ograđeni dio tribina po svoju diplomu i majicu te medalju ukoliko su je osvojili. Uprava kluba i osoblje caffe bar Bazen također mole posjetitelje za poštivanje gore navedenog.

Start u Preku predviđen je za 9:00. U slučaju nepovoljnog vremena, vrhovni sudac Milivoj Mirosavac odgoditi će start za kasnije (do 14:00). Ukoliko ni do tada ne budu povoljni vremenski uvjeti za start, plivački maraton bit će odgođen. O novom datumu održavanja, bit ćete naknadno obaviješteni. Organizatori zahvaljuju svima na razumijevanju i pomoći!