27 ožu 2023
PAO JE I VELIKI JUG Kadeti VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske!!!
Vaterpolo

PAO JE I VELIKI JUG Kadeti VK Zadar 1952 prvaci Hrvatske!!!

Kadeti Vaterpolskog kluba Zadar 1952 novi su prvaci Hrvatske. Igrači trenera Ive Radetića do naslova su stigli na završnici koja je održana u Splitu. U finalu su bili bolji od dubrovačkog Juga rezultatom 15:8.

Briljantni Zadrani na završnici su ostvarili svih šest pobjeda. Redom su pobjeđivali Jadrana, Medveščaka, Primorje, Solarisa, POŠK-a te u konačnici i svoje vršnjake iz ponajboljeg svjetskog kluba, dubrovačkog Juga.

Što se tiče finalnog dvoboja, nakon uvodnih osam minuta bilo je 1:1. Zaigrali su Zadrani tada puno bolje te su na poluvremenu vodili 7:4. Uoči posljednje dionice imali su prednost 11:6, da bi u završnici bez problema sačuvali stečeno vodstvo te slavili s konačnih 15:8.

Do pobjede i naslova prvaka VK Zadar predvodio je Bartol Košta sa 6 golova, 4 je dao Ante Donđivić, po dva gola su postigli Karlo Ražov i Livio Antić, a jedan Zvonimir Milković. Izvrstan je na vratima bio kapetan Pave Utković sa 10 obrana.

Stiglo je za Zadrane i priznanje u pojedinačnoj konkurenciji, Ante Donđivić proglašen je najkorisnijim igračem prvenstva Hrvatske.

KADETI VK ZADAR 1952, PRVACI HRVATSKE

Igrači: Pave Utković, Ivo Radetić, Ante Donđivić, Bartol Košta, Karlo Ražov, Karlo Kulišić, Toni Galušić, Lovre Pedišić, Venci Antić, Livio Antić, Jakov Duka, Zvonimir Milković, Juraj Barani, Marko Bajić, Gabrijel Troskot. Treneri: Ivo Radetić i Goran Jovančević.