11 kol 2022
DOBAR DAN U KAMAKURI Šime i Mihovil Fantela na 8. mjestu
Foto: Sailing Energy
Jedrenje

DOBAR DAN U KAMAKURI Šime i Mihovil Fantela na 8. mjestu

Nakon današnja tri plova olimpijske jedriličarske regate klase 49er na regatnom polju Kamakura, braća Šime i Mihovil Fantela skočili su sa 12. na 8. mjesto ukupnog poretka.

Iako prvi jutrošnji plov nije prošao prema njihovim željama te su ciljem prošli 14., drugi i treći plov su bili jako dobri. Imali su dosad najbolji ulaz na cijeloj regati, 3. mjesto, da bi nakon toga ciljem prošli kao 5.

To znači da su sada, tri plova prije Medal racea, unutar 10 posada koje će jedriti plov za odličja. Ipak, ono što nije dobro je što je povećan bodovni zaostatak za trećeplasiranom posadom, odnosno zonom medalja, koji je jučer iznosio 27 bodova, a danas 31.

Na vrhu su tri posade unutar samo jednog boda. Britanci Fletcher i Bithell te Novozelanđani Burling i Tuke imaju po 34 boda, a Španjolci Botin le Chever i Lopez Marra 35. Fantele na osmom mjestu imaju 66 bodova i da bi došli do pobjedničkog postolja do kraja regate morat će biti uistinu besprijekorni.

Sutra od 5.05 po hrvatskom vremenu na rasporedu su posljednja tri plova, dok je Medal Race zakazan za 2. kolovoza u 8:33.