18 kol 2022
OI Šime i Mihovil Fantela 12. nakon šest plovova
Foto: 49er Sailing / Facebook
Jedrenje

OI Šime i Mihovil Fantela 12. nakon šest plovova

Trećeg dana olimpijske jedriličarske regate za klasu 49er u Enošimi odrađena su dva plova. Braća Šime i Mihovil Fantela ciljem su prošli kao 15. i 8. te nakon šest plovova zauzimaju 12. mjesto ukupnog poretka.

Današnje 15. mjesto im se, kao najslabiji rezultat, trenutačno briše, no osim toga imali su još dva ulaza izvan prvih deset, 14. mjesto u drugom plovu i 13. uz STP (standard penalty) u četvrtom.

Na vrhu poretka su Britanci Dylan Fletcher i Stuart Bithell te Španjolci Diego Botin le Chaver i Iago Lopez Marra sa po 18 bodova, a odmah iza njih Danci Jonas Warrer i Jakob Jensen sa 20 bodova.

Na 10. mjestu, koje vodi u završni plov za odličja, trenutačno se nalaze Portugalci Jorge Lima i Jose Costa sa 39 bodova, osam manje od braće Fantela, koji imaju 47.

Sutra i prekosutra predviđena su po tri plova, počevši od 5:05 po hrvatskom vremenu, a “Medal Race” na rasporedu je 2. kolovoza u 8:33.

Belgijska posada Maenhaut / Geurts, koju trenira Zadranin Petar Cupać, dvaput je zaredom diskvalificirana te je, nakon vrlo dobrog početka regate u klasi 49er FX, pala na 15. mjesto ukupnog poretka.