19 kol 2022
KREĆU ZADARSKA JEDRA Prvi plov braće Fantela od 7:50
Jedrenje

KREĆU ZADARSKA JEDRA Prvi plov braće Fantela od 7:50

Utorak, 27. srpnja donosi nam početak natjecanja na Olimpijskim igrama u Tokiju u dvjema jedriličarskim klasama u kojima su zadarski predstavnici.

Šime i Mihovil Fantela u klasi 49er prvi plov imaju zakazan u 7:50 po hrvatskom vremenu, a do 10 sati bi trebali odraditi ukupno tri plova.

– Napokon i za nas počinju Olimpijske igre. Pred nama su prva tri plova u Enošimi. Veselimo se početku natjecanja, koje će sigurno biti jako zanimljivo i neizvjesno. Jako smo motivirani, idemo dan po dan i dat ćemo sve od sebe da iz plova u plov ulazimo u cilj što je bolje moguće pa ćemo vidjeti gdje će nas to dovesti – kažu zadarska braća, svjetski prvaci u ovoj klasi iz 2018. te europski brončani iz 2020.

LINK ZA PRIJENOS UŽIVO

Damir Burčul, Šime Fantela, Petar Cupać i Mihovil Fantela

Prije njih na more će od 5 sati po hrvatskom vremenu izići djevojke u klasi 49er FX. Tu Hrvatska nema svojih predstavnica u brodu, ali ima u funkciji trenera, jer Petar Cupać predvodi belgijsku jedriličarsku posadu Isaura Maenhaut / Anouk Geurts.

– Ne volim nešto posebno prognozirati prije regate. Na posljednja tri službena nastupa cure su dvaput bile u prvih 10, ali ovo su im prve Olimpijske igre i sigurno postoji određeni pritisak. Svi se nadaju Medal raceu, ali teško je reći je li to realno očekivati, s obzirom da je i sam plasman u Tokio za nas bio pravi podvig – kazao je Cupać.

Uvjeti na Igrama su takvi da sportaši baš i nemaju previše kontakta s ikim pa tako ni jedni s drugima.

– Relacija je uglavnom hotel – klub – hotel, a masku ne nosim samo kada sam u sobi, kad večeram i kada sam na moru. Nije baš ugodno, ali tako je kako je. Naravno, sreo sam tu sve naše jedriličare, pratimo i bodrimo jedni druge. Nadam se da ćemo na kraju svi imati razloga za zadovoljstvo – zaključio je Petar.