19 kol 2022
VK JADRAN Petar Milin: “Na državnom prvenstvu želimo biti u pravoj formi”
Veslanje

VK JADRAN Petar Milin: “Na državnom prvenstvu želimo biti u pravoj formi”

Regatom Kupa Dalmacije u Kaštel Kambelovcu završen je prvi dio veslačke sezone. Na odrađeno do sada osvrnuo se Petar Milin, trener u VK Jadran.

– Odradili smo četiri regate Kupa Dalmacije i dvije u Zagrebu. Zadovoljni smo odrađenim poslom i to nam daje nadu da ćemo u rujnu na prvenstvu Hrvatske biti u pravoj formi i priželjkujemo dobre rezultate. Sretni smo što smo, obzirom na sveukupnu situaciju, uspjeli odraditi 60 do 70 posto planiranih regata.

Juniori kluba iz uvale Jazine nedavno su imali provjeru u Zagrebu.

– Odradili su solidan program i pokušat će se izboriti za mjesto u reprezentaciji za Europsko prvenstvo, koje je na rasporedu u listopadu. Ulazna su godina juniora, od njih prave stvari očekujemo tek dogodine, a ovo sada su sve pripreme za to.

Otkazan je veslački dvoboj osmeraca.

– Nažalost da, procijenili smo da bi to bio veliki rizik. To nas žalosti, jer trebalo je to biti jubilarno, 10. izdanje, a ovako ga, zbog cijele situacije s pandemijom, neće biti drugu godinu zaredom. Organizacija je skupa, novaca baš nema, a i vrlo brzo nakon toga nam je državno prvenstvo pa smo odlučili da nećemo dodatno riskirati. Kamo sreće da se sve normalizira pa da idućeg ljeta nastavimo tamo gdje smo stali.

U klubu je, naravno, uvijek aktivno.

– Nakon regate u Kaštelima malo smo predahnuli, a sada smo opet u radnom tonusu. U tijeku je i škola veslanja, odaziv je odličan i to nas posebno veseli. Sve je usredotočeno ka rujnu i državnom prvenstvu na kojemu želimo biti u pravom izdanju – zaključio je Milin.