19 kol 2022
NOVA POBJEDA KADETA Odlični nastupi Roka Lukića, Vite Perkovića i Davida Pavina
Foto: HKS
Uncategorized

NOVA POBJEDA KADETA Odlični nastupi Roka Lukića, Vite Perkovića i Davida Pavina

Hrvatska kadetska košarkaška reprezentacija i u drugoj prijateljskoj utakmici sa Sjevernom Makedonijom upisala je pobjedu. Momci izbornika Stipe Kuliša slavili su rezultatom 91:85.

Odličan je bio mladi igrač KK Zadar, Roko Lukić, koji je postigao najviše, 18 koševa. Po 11 su pridodali Vito Perković (KK Zadar) i David Pavin (KK Sonik Puntamika).

– Na ovoj smo utakmici za cilj imali testirati određene taktičke varijante koje u ovoj fazi priprema nisu automatizirane na visokom nivou. Međutim, treba istaknuti negativnu činjenicu da smo na primili značajno veći broj poena nego na prethodnoj utakmici, što je indikator neadekvatne reakcije u obrambenom dijelu igre. Greške koje su se događale značajan su edukativni faktor u ovoj fazi priprema te nam služe kao putokaz koje korekcije treba napraviti – rekao je izbornik Kuliš.

Naše dečke uskoro očekuje FIBA European Challengers, koji je na rasporedu od 16. do 21. kolovoza u Sofiji. U skupini B nalaze se Hrvatska, Španjolska, Latvija, Njemačka, Poljska i Bugarska.