18 kol 2022
NAJVEĆI ISKORAK U KARIJERI Ivan Vrbnjak novi je igrač zagrebačke Mladosti!
Vaterpolo

NAJVEĆI ISKORAK U KARIJERI Ivan Vrbnjak novi je igrač zagrebačke Mladosti!

Ivan Vrbnjak novi je igrač zagrebačke Mladosti, jednog od najjačih svjetskih vaterpolo klubova! Zadarski vaterpolist prošlu je sezonu odradio u riječkom Primorju, a njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo te je sa “Žapcima” potpisao jednogodišnji ugovor.

Kako je došlo do odlaska u Mladost?

– Kontaktirao me trener Zoran Bajić i vrlo brzo smo se dogovorili. Riječ je o jednom od najtrofejnijih svjetskih klubova i tu nema puno razmišljanja. Poziv tako velikog kluba teško je odbiti. To je veliki napredak i iskorak u mojoj karijeri. Zahvalio bih i Jerku Jurlini koji je rekao lijepe riječi za mene.

Foto: Nenad Opačić/ŠC Višnjik

Očekivanja?

– Želim napredovati što je više moguće. Imam dosta prostora za popraviti svoju igru u svim segmentima, a moja najveća želja je doći do seniorske reprezentacije i sve je podređeno tom cilju.

Mladost će ove sezone biti dosta pomlađena.

– Tako je, otišlo je dosta igrača i bit ćemo poprilično mladi. Sve dečke poznajem još iz raznih reprezentativnih okupljanja. Mladost uvijek pretendira borbi za naslove i sigurno će tako biti i ove godine.

Kakva je bila prošla sezona u Primorju?

– Nije bilo lako, ali vrlo brzo sam se priviknuo na novu sredinu i mislim da sam imao dobru sezonu. Trener mi je bio nekoć veliki igrač Igor Hinić, treniralo se žestoko, ali sve mi je to bila dobra škola. Da se svaki trud nagradi, mislim da pokazuje upravo i moj dolazak u Mladost.

Prati li bivši zadarski kapetan što se događa u matičnom klubu, VK Zadar 1952?

– Itekako, sve znam. To je moj klub i žao mi je što situacija nije dobra. Problemi su uvijek isti, financije. Međutim, velike pohvale trenerima Goranu Jovančeviću i Ivi Radetiću što to i dalje guraju. Moja velika želja je vratiti se u dogledno vrijeme te sa svojim dojučerašnjim suigračima Jovančevićem, Jurišićem i nekim drugim dečkima igrati za pravi, jaki Zadar – zaključio je Vrbnjak.