09 pro 2021
UVODNE PRIPREME U MEDULINU Vladimir Gašpar: “U Tokio idem osvojiti medalju za Zadar i Hrvatsku”
Sport osoba s invaliditetom

UVODNE PRIPREME U MEDULINU Vladimir Gašpar: “U Tokio idem osvojiti medalju za Zadar i Hrvatsku”

S pripremama za svoje prve Paraolimpijske igre, koje će se održati u Tokiju od 24. kolovoza do 5. rujna, startao je predstavnik AKOIS Fortiusa, Vladimir Gašpar, koji će u zemlji izlazećeg sunca nastupiti u bacanju koplja kategorije F41.

Danas je Vlado završio uvodni dio priprema. Sedam dana odradio je sa svojim trenerom Edijem Stipićem u stalnoj reprezenativnoj bazi, Medulinu.

Foto: Nenad Opačić/ ŠC Višnjik

– Bilo je jako naporno, međutim, odradili smo sve ono što smo i planirali. Trenirali smo dva puta na dan, bilo je stvarno jako sparno i vruće, ali što je tu je. Ovo je ionako bio onaj uvodni dio za Tokio. Zadovoljan sam trenutačnom formom, koju ćemo postepeno podizati kako bi najbolji bio u Japanu – kaže Gašpar.

Vlado je uvijek isticao da je za njega svaki odlazak na reprezentativna okupljanja nešto čemu se posebno veseli.

– Istina, atmosfera je odlična, tu su moji prijatelji s kojima zajedno treniram i sve dijelimo zajedno. Treninzi su uvijek izvrsni, imam i konkurenciju što me dodatno motivira i iz mene uvijek izvlači još onaj dodatni atom snage da budem bolji.

Jesu li se slegli dojmovi zbog odlaska na POI?

– Samo malo, haha, ipak je to bio moj san. U biti san svakog pravog sportaša je da nastupi na toj najvećoj smotri. Meni se san ispunio, ali tu ne mislim stati. Znam zašto idem u Tokio, to je medalja koju želim osvojiti za svoj Zadar i Hrvatsku.

Danas je povratak kući pa onda…

– Dva, tri dana odmora pa nastavljamo dalje s treninzima kod kuće do drugog djela priprema opet u Medulinu, gdje idem 8. kolovoza. Nakon završnog djela svi skupa idemo u Zagreb i odatle dalje za Tokio – zaključio je zadarski paraolimpijac.