25 srp 2021
Šesto mjesto paraplivača PK Zadar na Ekipnom prvenstvu Hrvatske
Sport osoba s invaliditetom

Šesto mjesto paraplivača PK Zadar na Ekipnom prvenstvu Hrvatske

Na bazenu Svetice, u organizaciji PK Natator iz Zagreba, najvećeg paraplivačkog kluba u Hrvatskoj, održano je Ekipno prvenstvo Hrvatske u parplivanju. Bilo je to i službeno natjecanje za isplivavanje paraolimpijskih normi pa je na natjecanju nastupilo čak 18 zemalja.

Sudjelovalo je i troje predstavnika PK Zadar, kojima je ovo bilo posljednje natjecanje u ljetnoj sezoni. U pratnji trenerice Danijele Kurtin u dva dijela natjecanja na 50 metarskom bazenu Svetice PK Zadar su predstavljali Lucija Mijolović, Mario Mrčela i Joško Klarin.

Plivači su nastupili u svojim najjačim disciplinama, čime su sakupljali bodove za ekipni plasman. U konkurenciji 12 klubova u Hrvatskoj zauzeli su odlično šesto mjesto u muškoj i u ženskoj konkurenciji. Najbolji plasman imala je Lucija Mijolović, 5. mjesto na 200 m mješovito. Jošku Klarinu je zbog nepravilnog okreta u utrci 100 m delfin (u kojoj je nastupio po prvi puta) izmaklo 3. mjesto, a Mario Mrčela je bio najbolje plasiran na 100 m prsno (12. mjesto).

Plivačima slijedi zaslužena pauza, a Lucija Mijolović već u listopadu nastupa na Europskom prvenstvu za plivače sa Down sindromom.