19 tra 2024
U-20 REPREZENTACIJA Tomislav Buljan i društvo “riješili” Talijane
Foto: FIBA
Košarka

U-20 REPREZENTACIJA Tomislav Buljan i društvo “riješili” Talijane

Hrvatska U-20 košarkaška reprezentacija nastupa na FIBA European Cahllengers turniru, koji se igra u Češkoj kao svojevrsna zamjena za Europsko prvenstvo, koje se ove godine zbog pandemije neće održati.

U prvoj utakmici izabranici Dina Repeše jučer su uvjerljivo pobijedili Portugal rezultatom 89:66. Najefikasniji bili su krilni centar KK Zadra Tomislav Mihael Buljan i Matej Bošnjak, član Cedevite junior, obojica sa po 20 poena, devet skokova i dvije asistencije.

U drugom nastupu Hrvatska je danas pobijedila Italiju sa 71:57. I ovoga puta Buljan je bio jedan od najbolji igrača susreta, ostvarivši double-double učinak od 19 poena i 11 skokova. Većinu, čak 14 poena, Buljan je zabio u posljednjoj četvrtini, koju je naša reprezentacija dobila s 21:8.

Foto: FIBA

Osim njega, članovi ove selekcije su još jedan igrač KK Zadra, Filip Paponja, koji je susret završio sa dva poena za šest odigranih minuta te Sandro Rašić, dojučerašnji igrač Sonik Puntamike, koji je postigao 10 koševa, uz četiri skoka i tri asistencije.

Hrvatska: Lukačić 2, Tišma 14, Gnjidić 7, Bošnjak 13, Buljan 19, Paponja 2, Bulić, Rašić 10, Porobić 2, Buljević 2, Krešić, Putnik.

U skupini A Hrvatsku očekuju još tri susreta, sutra u 14:30 protiv Albanije, u subotu u 17:30 protiv domaćina Češke te u nedjelju u 14:30 protiv Španjolske. LIVE STREAM