19 kol 2022
Mihovil Fantela: “Uvjeti u Tokiju su nam poznati, spremni smo i veselimo se početku natjecanja”
Jedrenje

Mihovil Fantela: “Uvjeti u Tokiju su nam poznati, spremni smo i veselimo se početku natjecanja”

Šime i Mihovil Fantela već su neko vrijeme u Tokiju, na mjestu gdje će se od 23. srpnja do 8. kolovoza održati Olimpijske igre. Jedriličari zadarskog “Svetog Krševana” jedni su od glavnih kandidata za visoke pozicije u klasi 49er.

Kako je protekao sam put do Tokija prepričao nam je Mihovil.

– Stigli smo prošli utorak i sve je prošlo u najboljem redu. Po dolasku smo malo dulje čekali na aerodromu u Tokiju, ali na to nas je pripremio Petar Cupać, koji je s belgijskom reprezentacijom stigao nekoliko dana prije nas.

Kakvi su uvjeti na moru?

– Najvažnije je da je naša oprema i to u kompletu stigla iz Zadra u Tokijo na vrijeme. Uvjeti na moru su za nas poznati, tu smo bili i 2019. godine. Jako je vruće, sparno i puno je vlage. Prva dva-tri dana bilo je laganog vjetra, sada je nešto jači. Sve ide kako smo zamislili, zadovoljni smo – ističe Miho.

Konkurencija je najjača moguća, svi najbolji su tu.

– Apsolutno, svi su tu, treniraju kao mi i jako su motivirani. Bit će ovo jedno jako neizvjesno natjecanje i veselimo se startu i nadmetanju sa svima.

Očekivanja?

– Jako smo motivirani i jedva čekamo početak natjecanja 27. srpnja. Idemo dan po dan. Dat ćemo sve od sebe i pokušati u cilj ulaziti što bolje, a hoće li nas sreća i naše znanje poslužiti, to ćemo vidjeti – zaključio je mlađi brat Fantela.

Što drugo, našem dvojcu želimo puno sreće i dobrog vjetra u zemlji izlazećeg sunca. Za sve ostalo oni će se itekako dobro potruditi i dati svoj maksimum.