25 srp 2021
ZAGREB OPEN 2021. Odličan nastup paraplivača Jadere
Foto: PK Jadera
Plivanje

ZAGREB OPEN 2021. Odličan nastup paraplivača Jadere

Na bazenima Svetice održano je 12. Međunarodno paraplivačko natjecanje “Zagreb Open 2021.” te 2. otvoreno ekipno prvenstvo Hrvatske u paraplivanju. Natjecanje odobrava Svjetska paraplivačka federacija (WPS), a u sklopu natjecanja se održala i međunarodna klasifikacija za sportaše koji će nastupiti na Paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Na ovom natjecanju nastuplilo je i petnaestak sportaša koje ćemo gledati u Tokiju, a u konkurenciji 122 paraplivača iz 13 zemalja, pod vodstvom trenera Ante Džaje, prof., boje Jadere branili su Mihovil Ninčević i Josip Gregov, koji su doplivali do četiri medalje i visokog trećeg mjesta u ekipnom poretku.

4 Individualne medalje

Mihovil Ninčević nastupio je u četiri discipline te je  doplivao do tri medalje. Na najvišu stepenicu postolja popeo se u disciplini 100 m leptir s vremenom 1:14.88, dok je do dvije brončane medalje doplivao u disciplinama 50 m slobodno (29.04) i 100 m slobodno (1:08.83). U disciplini 100 m leđno s vremenom 1:16.49 plasirao se na peto mjesto.

Josip Gregov doplivao je do srebrne medalje u disciplini 400 m slobodno s vremenom 6:48.93. U disciplini 100 m slobodno (1:24.75) plasirao se na šesto mjesto, dok je discipinu 50 m slobodno (37.11) završio plasmanom na deveto mjesto.

Mihovil Ninčević i Josip Gregov s trenerom Antom Džajom

3. mjesto na ekipnom PH u paraplivanju

Naša mala ekipa od samo dva plivača ostvarila je ogroman uspjeh na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju, gdje su tokom dva dana natjecanja sakupili 3256 bodova te se plasirali na treće mjesto u ekipnom poretku hrvatskih klubova, dok su u jakoj međunarodnoj konkurenciji od čak 21 kluba zauzeli visoko četvrto mjesto.

Na natjecanju su se nadmetali paraplivači iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Islanda, Južne Afrike, Kazahstana, Nizozemske, Rusije, Slovenije, Srbije, Velike Britanije i Hrvatske. Na Drugom otvorenom ekipnom prvenstvu Hrvatske nastupili su paraplivači PK Branik Maribor, Pk Velenje, PK Spid Sarajevo te 13 hrvatskih klubova: PK Zadar, PK FORCA, PK Frogo, PKOI Marsonija, PK Cipal Split, PK Natator Zagreb, PK Vidra Varaždin, Sportska udruga Veliko srce, PK Cibalija Vinkovaci, PK Mornar Split, PK Jadera, PK Barutana i PK Delfin.