23 lis 2021
UNISPORT FINALS Sveučilište u Zadru osvojilo rekordnih osam medalja
Ostali sportovi

UNISPORT FINALS Sveučilište u Zadru osvojilo rekordnih osam medalja

Završnica studentskog prvenstva Hrvatske, UniSport Finals, održala se proteklog vikenda u Splitu, gdje je nastupilo 850 studentica i studenata sportaša iz cijele Hrvatske, s ukupno 14 visokoškolskih ustanova.

Natjecanja su održana u devet sportova i to košarci, odbojci, futsalu, rukometu, tenisu, stolnom tenisu, badmintonu, košarci 3×3 i odbojci na pijesku, a ekipe Sveučilišta u Zadru ostvarile su odlične rezultate osvojivši ukupno osam medalja, što je najveći broj medalja osvojen otkada se održavaju studentska prvenstva Hrvatske.

Po broju osvojenih medalja na završnici, od 14 visokoškolskih ustanova, Sveučilište u Zadru je na visokom trećem mjestu, iza Sveučilišta u Zagrebu i Sveučilišta u Splitu. Na četvrtom mjestu je Sveučilište u Osijeku, a na petom mjestu Sveučilište u Rijeci.

Muška košarkaška momčad je tijekom sezone u kvalifikacijama i poluzavršnici pokazala da bi se mogla boriti za sam vrh, odnosno za naslov prvaka. Međutim, u Split je otišla bez nekoliko važnih igrača koji zbog ozljeda i bolesti nisu mogli nastupiti na završnici.

Unatoč tome, osvojena je brončana medalja i to pobjedom u dvoboju za treće mjesto protiv momčadi Sveučilišta u Osijeku rezultatom 102:76. (Barbaroša 32, Vujičić 26, Zelanto 20, Majica 12).  Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Splitu.

Sastav Zadra: Vito Barbaroša, Filip Vujičić, Dominik Zelanto, Gabrijela Majica, Luka Smoljan, Domagoj Cicero, Roko Tomić i Maro Burčul. Trener: Tonći Jerak.

Muška odbojkaška momčad također je osvojila broncu. U utakmici za treće mjesto naši odbojkaši odigrali su fenomenalnu utakmicu i pobijedili domaćina, momčad Sveučilišta u Splitu, rezultatom 3:1. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Osijeku.

Sastav Zadra: Rajko Marinović, Domagoj Pernjak, Lovre Babić, Karlo Mičić, Karlo Buterin, Ante Barišić, Reza Javidi, Marko Režić i Šime Diklić. Trener: Marko Surać.

Ženska futsal ekipa osvojila je svoju prvu povijesnu medalju i to također brončanu. U utakmici za treće mjesto zadarske cure bile su bolje od Sveučilišta Sjever rezultatom 17:0 (Goja 9, Kolovrat 4, Jurakić 2, Janković 1, Vrhar ag). Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Splitu.

Sastav Zadra: Antonija Goja, Ivana Kolovrat, Dora Kralj, Doris Janković, Ivana Maruna, Josipa Jerolimov, Ema Jurakić i Julija Andrea Matijašević. Trenerica: Dajana Jašić.

Ženska badminton ekipa ostvarila je fenomenalan uspjeh, osvojivši srebrnu medalju. Pobjedama protiv ekipa Sveučilišta u Dubrovniku, Sveučilišta u Osijeku i Sveučilišta u Rijeci ostvaren je plasman u finale, gdje je na kraju slavila ekipa Sveučilišta u Zagrebu. Treće mjesto osvojilo je Sveučilište u Dubrovniku.

Sastav Zadra: Mia Čerjan, Vanja Petrović, Iva Klinac. Trenerica: Gordana Ivković.

Ženska stolnoteniska ekipa osvojila je brončanu medalju. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo mjesto Sveučilište u Osijeku.

Sastav Zadra: Eva Rusan, Eva Ćalić i Ana Strujić. Voditelj: Patrik Levačić.

Ženska ekipa košarke 3×3 osvojila je također brončanu medalju. Prvo mjesto osvojilo je Sveučilište u Zagrebu, a drugo Sveučilište u Splitu.

Sastav Zadra: Tea Turić, Marija Šolić, Nicol Dražević, Ivana Tomić i Iva Klinac. Trenerica: Ivana Dujić.

Iako još nisu završena sva sportska natjecanja u ovoj akademskoj godini (šah i judo u mjesecu rujnu), ovo je najuspješnija sezona za studentice i studente sportaše sa Sveučilišta u Zadru otkada se održavaju studentska prvenstva Hrvatske, jer je ukupno osvojeno čak 18 medalja: 3 zlatne, 8 srebrnih i 7 brončanih.

Čestitke svim studenticama i studentima sportašima koji su osvojili medalje, kao i svim studenticama i studentima sportašima koji su branili boje Sveučilišta u Zadru u ovoj akademskoj godini na studentskim prvenstvima Hrvatske.