07 lis 2022
Ivan Matešić: “Nastup u Maintalu za mene je bio veliko iskustvo i ogromna motivacija za dalje”
Borilački

Ivan Matešić: “Nastup u Maintalu za mene je bio veliko iskustvo i ogromna motivacija za dalje”

Ivan Matešić, predstavnik Jiu Jitsu kluba Zadar, nastupio je za hrvatsku reprezentaciju na Europskom prvenstvu koje se održava u njemačkom Maintalu.

U kategoriji do 69 kg Matešić je u prvoj borbi sudačkom odlukom izgubio od Mađara Sandora Lakatosa. U repasažu Ivan je dobio Danca Siroosija Alija i tim slavljem osigurao meč s drugim hrvatskim reprezentativcem Filipom Marićem. Matešić je na kraju poražen na bodove te je tako završio nastup nadohvat borbe za broncu.

– Ovo mi je bio prvi nastup na jednom tako velikom natjecanju, nijedan borac nije razočarao, svi su bili na visokoj razini. Svi znamo kakva je godina bila za sport i sportaše zbog pandemije. Nakon dugog perioda neodržavanja natjecanja, mogu reći da sam zadovoljan – kazao nam je Ivan pa prokomentirao same borbe.

– Nakon mukotrpnog skidanja kilograma i vaganja, došao je red na prvu borbu. Izgubio sam na sudačku odluku, a za nju mogu slobodno reći da mi je nedostajalo i malo sportske sreće. No, to sam nadoknadio u drugoj borbi, koju sam odradio zaista odlično. Posljednja borba bila je protiv timskog kolege, koji je odradio bolji posao. Vidim da imam još prostora za napredak, ali mogu reći da smo svi na jako visokoj razini i da su razliku u ishodu činile sitnice. Sve u svemu, veliko iskustvo za mene i ogromna motivacija za dalje – istaknuo je Matešić.

Svoje dojmove Ivanovog nastupa dao je i njegov trener Damir Šalina.

– Ovo je Ivanov prvi nastup za hrvatsku reprezentaciju i možemo reći da smo zadovoljni njegovim nastupom. Sve mu je ovo škola za ono što ga dalje očekuje – kazao je Šalina.