19 kol 2022
BEM-VINDO! Renato Pantalon put Portugala
Foto: Rio Ave
Nogomet

BEM-VINDO! Renato Pantalon put Portugala

Veliki transfer napravio je mladi zadarski nogometaš Renato Pantalon, koji će od sljedeće sezone nositi dres portugalskog kluba Rio Avea.

23-godišnji branič posljednje je dvije sezone igrao za slovenski NK Aluminij, gdje je bio jedan od stožernih igrača, kao i prethodno u NK Rudešu. Prije toga igrao je i za zagrebačku Kustošiju, u koju je došao 2017. iz matičnog Nogometnog kluba Zadar.

– Renato ima izvanredne fizičke predispozicije, brz je, visok i dobar tehničar te će sigurno dati dodatnu vrijednost momčadi trenera Luisa Freirea – stoji u objavi portugalskog drugoligaša.

Pantalon je Rio Aveom potpisao ugovor do lipnja 2024.

“Bem-vindo Pantalon!”

Rio Ave je klub osnovan 1939. godine, a zlatno razdoblje imao je osamdesetih godina prošlog stoljeća kada je, pod vodstvom Felixa Mourinha, Joseovog oca, završio na petom mjestu prve lige i stigao do finala portugalskog kupa, gdje je poražen od Porta. U sezoni 2013./14., pod vodstvom Nuna Espirita Santa, igrao je finala oba domaća kupa, ali je poražen od Benfice, dok je u sezoni 2017./18. ponovio najbolji plasman u prvenstvu, peto mjesto.

Isto je ostvario i u sezoni 2019./20. i to s rekordnim brojem bodova, 55. Prošlu sezonu Rio Ave počeo je tako da je zamalo izbacio veliki Milan u kvalifikacijama za Europsku ligu (poraz nakon 12 serija jedanaesteraca), da bi na koncu ispao iz Primeire, porazom u razigravanju od Arouce. Prema tome, glavni cilj postavljen pred Pantalona i suigrače ove sezone bit će povratak u elitni razred portugalskog nogometa.