25 lip 2022
VERONIKA ŠOKOTA: “Nadam se da će ovaj rezultat promijeniti situaciju”
Atletika

VERONIKA ŠOKOTA: “Nadam se da će ovaj rezultat promijeniti situaciju”

Na svom prvom Europskom juniorskom prvenstvu Veronika Šokota je, kao najmlađa natjecateljica u finalu bacanja koplja, završila na petom mjestu. Iako je rezultatski to uspjeh za svaku pohvalu, ostaje žal što se 17-godišnja Zadranka na ovom natjecanju nije približila svom najboljem osobnom rezultatu, koji bi je gurnuo na pobjedničko postolje. Ipak, Veronika je u konačnici zadovoljna ovim iskustvom.

– S obzirom na uvjete u kojima treniram, vrlo sam zadovoljna nastupom. Sretna sam što sam bila dio ovog velikog natjecanja. Bila je to vrlo dobra priprema za Svjetsko juniorsko prvenstvo, koje će se održati sredinom kolovoza u Keniji – na prvu će Veronika.

Kada govorimo o uvjetima u kojima trenira ova iznimno talentirana mlada atletičarka, oni se i dalje nisu pomakli s mrtve točke. I dalje Veronika na igralištu Bagat uhvati zalet i baš kada treba napraviti onih nekoliko ključnih završnih koraka i baciti koplje, dođe do kraja prekratkog zaletišta.

– Nadam se da će ovaj rezultat promijeniti situaciju s kojom se trenutačno borimo u gradu Zadru, vezano za uvjete treniranja. Peto mjesto u Europi u vrlo jakoj konkurenciji ipak nije mala stvar i potvrda je kvalitetnog rada – kaže Veronika pa zaključuje.

– Još jednom se zahvaljujem svima koji su me bodrili i pratili tijekom cijele sezone, a najviše trenerima Predragu Saratliji i Katarini Gašparović. Idemo dalje u nove pobjede, nadam se što prije u boljim uvjetima.