27 ruj 2021
JIU JITSU – EUROPSKO PRVENSTVO Ivan Matešić: “Spreman sam i napravit ću sve da osvojim medalju”
Borilački

JIU JITSU – EUROPSKO PRVENSTVO Ivan Matešić: “Spreman sam i napravit ću sve da osvojim medalju”

Njemački Maintal domaćin je Europskog seniorskog prvenstva u jiu jitsuu. Boje Hrvatske i svog Zadra u kategoriji do 69 kilograma branit će Ivan Matešić, predstavnik Jiu jitsu kluba Zadar.

Dvadesetosmogodišnji Ivan dugo je već u ovom sportu. Nakon kratkih odustajanja, vratio mu se 2012. godine, kada je ujedno upisao i fakultet.

– U početku je sve to bila nekako više relaksacija, za moj gušt, međutim, vrlo brzo postalo je opsesija, način života. Marljivo sam prionuo treninzima i jedan od mojih najzačajnijih rezultata do sada je brončana medalja osvojena prošle godine na “Grand Slam Londonu” – kaže Matešić.

Nastup na Europskom prvenstvu mu je definitivno najveći izazov dosad.

– Znam  da ću se morati dobro namučiti za medalju, jer je svaki borac tu na visokoj razini, ali ujedno i jedva čekam vidjeti gdje se ja nalazim u odnosu na njih. Želja je prvo mjesto, to uopće nije sporno. Što se osjećaja tiče, trenutačno sam miran, skroz hladne glave, vjerujem u tim s kojim sam se pripremao tako da nema straha. Neke druge emocije kao nervoza, trema, to će krenuti tek kad dođe vrijeme za borbe.

Na kraju, Ivan je još dodao.

– Bit će ovo jedno jako dobro iskustvo, ipak je ovo moj prvi nastup za reprezentaciju, što je samo po sebi velika čast. Dat ću svoj maksimum i nadam se da ću na pravi način prezentirati svoj grad i državu.