25 srp 2021
SVESTRANA PLIVAČICA Marija Kuman u jedno jutro nastupila u moru i u bazenu
Plivanje

SVESTRANA PLIVAČICA Marija Kuman u jedno jutro nastupila u moru i u bazenu

Mlada, 16-godišnja zadarska plivačica Marija Kuman imala je sportski dan koji će sasvim sigurno pamtiti cijeli život. U jedno jutro nastupila je na dva natjecanja i to jednom u moru, a drugom u bazenu!

Prvo je u Podstrani plivala za Klub daljinskog plivanja Donat u štafeti 4 x 1250 metara te je zajedno sa svojim klupskim kolegama zauzela 4. mjesto, da bi potom otišla put Splita i kao članica Plivačkog kluba Zadar nastupila na Regionalnom prvenstvu Hrvatske.

– Marija je znala da nam nedostaje jedan za štafetu i rekla je da neće ostaviti klub na cjedilu, bez obzira koliko joj bilo teško. Ponosni smo na ovakve sportaše i prvenstveno ljude. Hvala i Plivačkom klubu Zadar koji je dopustio Mariji nastup – poručili su iz KDP Donat.

Niko Vlatković, Marija Kuman i Dražen Adžić

Kako se snašla u cijeloj ovoj priči, pitali smo i samu Mariju.

– Nije mi bilo baš lako odlučiti mogu li u jedno jutro nastupiti na dva natjecanja i to jednom u moru, a drugom u bazenu, ali nakon kratkog razmišljanja odlučila sam pomoći KDP Donat. Odluka nije bila lagana, jer je trebalo rano ujutro plivati štafetu 4 x 1250 m u Podstrani, a već u 10 sati je počinjalo Regionalno PH, posljednje natjecanje prije državnog za koje se pripremam cijelu sezonu – počela je priču Marija pa nastavila.

– Kada je trener Dražen Adžić iz Donata zamolio moje trenere u PK Zadar mogu li nastupiti u štafeti, moram priznati da sam isprva bila u šoku. Ali nešto iznutra mi je govorilo da moram pomoći klubu, jer je bilo napeto hoće li se skupiti štafeta. Tako sam i odlučila, jer sam znala da sam potrebna Zari, Niki i Draženu. Štafeta je prošla odlično, plivala sam prva i nakon tih 1250 metara sjela u auto i uputila se na bazene Poljud. Sve sam stigla, a osjećaj dvostrukog nastupa je odličan – ispričala nam je ova sjajna mlada sportašica.