19 kol 2022
IZ ESTONIJE Veronika Šokota: “Jako sam uzbuđena i nadam se prolasku u finale”
Atletika

IZ ESTONIJE Veronika Šokota: “Jako sam uzbuđena i nadam se prolasku u finale”

Svečanom ceremonijom na Kadriorg stadionu u Tallinnu jučer je otvoreno Europsko U-20 prvenstvo u atletici, na kojem nastupa i Veronika Šokota, predstavnica AŠK-a Zadar.

Među 18 natjecateljica koje će u glavnom gradu Estonije nastupiti u bacanju koplja Veronika trenutačno ima peti najbolji rezultat od 57.02 metara. Najduži hitac od 63.96 vlasništvo je Grkinje Eline Tzengko, a ispred naše predstavnice su još i Srpkinja Adriana Vilagoš (60.94), Finkinja Anni Linnea Alanen (59.52) te Mađarka Fanni Kover (57.39).

– Nadam se da ću dobro odraditi kvalifikacije i proći u finale. Put je bio poprilično iscrpljujući, ali ipak sam imala dosta vremena za odmor. Stadion u Tallinnu je zaista sjajan i vrlo sam uzbuđena i zahvalna što sam ovdje sa svojim trenerom Predragom Saratlijom – rekla nam je u kratkom razgovoru iz Tallinna naša aktualna mlađejuniorska, juniorska i seniorska prvakinja Hrvatske.  

Kvalifikacije bacanja koplja na rasporedu su u subotu u 12:15 i 13:20 sati, dok je finale, u kojem će nastupiti 12 bacačica, na rasporedu dan kasnije u 18:30.