09 pro 2021
ZADARSKA REPREZENTATIVKA Ana Mandić: “Pokazale smo da možemo igrati sa svima”
Košarka

ZADARSKA REPREZENTATIVKA Ana Mandić: “Pokazale smo da možemo igrati sa svima”

Hrvatska ženska košarkaška reprezentacija do 20 godina trenutačno se nalazi u bugarskoj Sofiji. Tamo se do 18. srpnja igra FIBA European Challenger. Izabranice Deana Nemeca nalaze se u skupini A zajedno s Italijom, Njemačkom, Latvijom, Belgijom i Bugarskom.

Svoju predstavnicu u reprezentaciji ima i Zadar. Tamo je Ana Mandić, trenutačno igračica zagrebačkog Medvešćaka. U prvom dvoboju naše cure su nakon produžetka izgubile od Njemačke rezultatom 47:45, a Mandić je postigla 8 koševa uz 11 skokova.

– Jučerašnja utakmica bila je s vrlo malo postignutih poena i puno grešaka s obje strane. Nažalost, poražene smo u produžetku. No, borile smo se od početka do kraja i opet pokazale da se možemo nositi s bilo kojom ekipom. Naporno smo trenirale, očekuje nas još dosta utakmica i vjerujem da ćemo u svakoj sljedećoj biti bolje – kaže Mandić.

Pitali smo Anu i komentar sezone odrađene u Medveščaku.

– Igrali smo finale s dubrovačkom Ragusom, koja nas je zasluženo porazila. Imali su nešto jači igrački kadar od našega te su nas nadigrali i uzeli naslov. Zadovoljna sam svojim igrama iako uvijek može bolje.

Očekivanja od sljedeće sezone?

– Pod vodstvom trenerice Ive Borović, definitivno nam je želja vratiti naslov u Zagreb i sve ćemo podrediti tome – zaključila je mlada Zadranka.

Hrvatsku danas u Bugarskoj očekuje novi izazov, susret s Italijom.