27 lip 2022
PERINČIĆ PRVA OPCIJA Veljko Mršić ostaje izbornik i odlazi iz Zadra
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

PERINČIĆ PRVA OPCIJA Veljko Mršić ostaje izbornik i odlazi iz Zadra

Na kraju cijele sage oko Veljka Mršića, reprezentacije i Košarkaškog kluba Zadar, obistinilo se ono što smo najavili još tamo krajem lipnja. Veljko Mršić odlazi iz KK Zadra.

Mršić se, naime, još tada praktički oprostio od kluba s kojim je prošle sezone osvojio duplu krunu, jer je bilo jasno da mu HKS neće dopustiti da, uz reprezentaciju, vodi i klub koji se natječe u ABA ligi, koju Savez ne priznaje.

Mala mogućnost Mršićeva ostanka u Zadru otvorila se tek onda kada je Hrvatska poražena u polufinalu kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre u Splitu te je, uz određena medijska prepucavanja, postalo upitno hoće li Mršić ostati za kormilom reprezentacije.

Eventualni odlazak s izborničke funkcije praktički bi ga vratio na Višnjik, no to se ipak neće dogoditi. Nakon jučerašnjeg sastanka u HKS-u, dogovoreno je da Mršić ostane izbornik, a time i da više neće moći biti trener Zadra.

Iako se do ovog trenutka o tome još nisu službeno oglasili ni HKS ni KK Zadar, ta je priča sada završena i na Višnjiku se okreću drugim rješenjima. Ukoliko ne bude (pre)velikih iznenađenja, momčad bi u novu sezonu trebao povesti dosadašnji Mršićev pomoćnik, Ivan Perinčić.