27 stu 2021
Veslači Jadrana trenutačno drugi u ukupnom poretku za Kup Dalmacije
Veslanje

Veslači Jadrana trenutačno drugi u ukupnom poretku za Kup Dalmacije

Posljednja regata Kupa Dalmacije prije ljetne stanke održana je u Kaštel Kambelovcu, u nešto kasnijem terminu od uobičajenog. Memorijal Ivana Jerčića i Tonija Čavke održan je po vrućem i sparnom vremenu, ali bez vjetra pa su uvjeti za veslanje bili ugodni za sve veslače.

Veslači Jadrana opet su ostvarili dobre rezultate te bili najuspješniji u kategoriji juniora A, a u ukupnom poretku zauzeli su treće mjesto, iza splitskog Mornara i dubrovačkog Neptuna. Osvojili su ukupno četiri prva, pet drugih i četiri treća mjesta.

Prva mjesta osvajali su Sara Žuvanić u samcu juniorki, četverac na pariće kadeta Bartol Cuković, Mateo Matešić, Rafael Brkić i Toni Čurković, dvojac na pariće kadetkinja Dora Turčinov i Augustina Mihatov te četverac Gig kadeta u sastavu Marino Hrboka, Luka Kraljić, Niko Modrić, Adi Hadžić i kormilar Frano Kolega.

Druga mjesta osvajali su Petar Miloš, Ivan Mustać, Luka Kovač i Bernard Murtić u četvercu bez kormilara juniora, Luka Ivković u samcu juniora, Petar Miloš i Ivan Mustać u dvojcu bez kormilara juniora, Đani Švenjak, Roko Skočić, Duje Kanjer, Niko Škarpona i kormilar Toni Čurković u četvercu s kormilarom mlađih juniora te Dominik Ferjančić i Toma Rogić u dvojcu bez kormilara mlađih juniora.

Treći su bili Bernard Murtić i Luka Kovač u dvojcu bez kormilara juniora, Frane Bencun i Filip Mijić u samcima juniora te Lovre Kurtin i Luka Petković u dvojcu na pariće mlađih juniora.

Četvrto mjesto osvojile su Petra Babara i Mihaela Kos u dvojcu na pariće mlađih juniorki, dok su sedmi u dvojcu na pariće mlađih kadeta bili Filip Matešić i Teo Škarpona. Lovre Kolega nije uspio završiti utrku u samcu mlađih kadeta.

U ukupnom poretku za Kup Dalmacije veslači Jadrana su trenutačno na drugom mjestu, iza splitskog Mornara, dok su vodeći u pojedinačnim kategorijama kadeta A te juniora A i B. Preostala je još jedna regata Kupa, koja će se održati nakon ljetne stanke, početkom rujna, ovisno o epidemiološkoj situaciji.

Veslači Jadrana će nakon kraćeg odmora nastaviti pripreme za prvenstvo Hrvatske, koje će se održati polovicom rujna u Zagrebu.

Na regati u Kaštelima s veslačima su bili i treneri Branimir Vujević, Danijel Bajlo, Marko Dragičević i Petar Milin.