25 lip 2022
TJEDAN ODLUKE U KK ZADAR Mršić, Perinčić ili netko treći?
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

TJEDAN ODLUKE U KK ZADAR Mršić, Perinčić ili netko treći?

Iako to u Košarkaškom klubu Zadar nikada nije sigurno, ovaj tjedan trebao bi biti taj. Tjedan, kada će KK Zadar potvrditi trenera prve momčadi za sljedeću sezonu.

Situacija je u ovom trenutku još uvijek neizvjesna, jer se čeka rasplet priče dosadašnjeg trenera, ujedno i hrvatskog izbornika, Veljka Mršića sa HKS-om. Odnosno, hoće li Mršić ostati za kormilom hrvatske reprezentacije nakon neuspjeha na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre u Splitu?

Ukoliko se Mršić raziđe sa Savezom, izvjesno je da bi mogao ostati na klupi Zadra, što se prije svega nekoliko tjedana činilo gotovo nemogućim. No, određene tenzije koje su se nakon splitskog turnira podigle između izbornika i vodstva Saveza mogle bi donijeti zaokret toj priči.

Ako se, pak, Mršić ne vrati u Zadar, ostaje za vidjeti kakvu će odluku donijeti uprava kluba s Višnjika. Odnosno, hoće li priliku ukazati Ivanu Perinčiću, dosadašnjem Mršićevom pomoćniku, koji je i dio prošle sezone odradio u ulozi glavnog trenera ili će posegnuti za nekim drugim rješenjem i ostaviti Perinčića u ulozi pomoćnika.

Bilo kako bilo, priča je to koja bi se svakako trebala rasplesti do kraja tjedna, jer polako ulazimo u drugu polovicu srpnja, a pripreme za novu sezonu trebale bi početi za najviše mjesec dana.