19 kol 2022
TRIATLON KLUB ZADAR Korina Babara zlatna u Preluku
Ostali sportovi

TRIATLON KLUB ZADAR Korina Babara zlatna u Preluku

Predstavnici Triatlon klub Zadar sudjelovali su na 6. TRIOP Preluk triatlonu u organizaciji Triatlon kluba Matulji. Ukupno je nastupilo više od 300 natjecatelja. Trka je bila međunarodnog karaktera, nastupili su tako triatlonci iz Austrije, Slovenije, Italije, Makedonije, Slovačke i Mađarske.

Zapažene rezultate postigli su najmlađi članovi Triatlon kluba Zadar te su gotovo u svim kategorijama u kojima su se natjecali osvojili medalju. U Zadar su se vratili s 3. mjestom u mini akvatlonu za djevojčice u kategoriji 7 godina i mlađe, (Iskra Bljaić) 2. mjestom za dječake u kategoriji Početnici A (Matija Ivanović) 3. mjestom za dječake u kategoriji Početnici A (Vito Gobin), 3. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice A (Iva Kapljić), 1. mjestom u kategoriji Početnice B (Korina Babara) 7. mjestom za djevojčice u kategoriji za Početnice B (Iva Pejdo) 14. mjestom za dječake u kategoriji Početnici B (Noel Babin) i 24. mjestom za dječake u kategoriji Početnici B (Marino Ćoza).

Nakon najmlađih, uslijedili su nastupi i onih malo starijih, koji su u kategoriji supersprint triatlona za kadete plivali 375 metara, vozili biciklističku dionicu duljine 10 km i u konačnici odmjerili snage u trčanju na 2,5 km. David Pejdo osvojio je 3. mjesto u kategoriji mlađih kadeta U-13.

Posebno veseli velik broj kadeta i mlađih kadeta i kadetkinja u Triatlon klubu Zadar, koji su u ukupnom poretku ostvarili zapažene rezultate: Jakov Bljaić U-13 (7.), Šimun Kapljić U-13 (12.), Luka Ivanović U-15 (10.), Bartul Mitrović U-15 (19.), Mila Rukavina U-15 (12.) i Marija Paleka U-15 (14.)

U utrci sprint triatlona (750 m plivanje + 20 km bicikla + 5 km trčanje) nastupilo je ukupno 150 natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Za Triatlon klub Zadar nastupili su Nika Begić (2 mj. Ž-25), Ivan Gobin (1 mj. M-40), Mile Rukavina (14 mj. M-45) i Stipe Stagličić (9 mj. M-30).