19 tra 2024
LOVRE BAŠIĆ: “U Liegeu sam zadovoljan i veselim se sljedećoj sezoni”
Foto: Sebastien Smets
Košarka

LOVRE BAŠIĆ: “U Liegeu sam zadovoljan i veselim se sljedećoj sezoni”

Iza Lovre Bašića prva je inozemna sezona. Nakon odlaska iz matičnog KK Zadra 2019., zadarski košarkaš je godinu dana proveo u Osijeku, odakle se otisnuo put Belgije, točnije u Liege. Protekla godina i za njega je, kao i za sve na svijetu, bila neobična, ali u konačnici ipak pozitivna.

– Sezona je bila dosta teška, naporna i čudna, bez navijača na tribinama, ali sa mnogo odgoda i svega drugoga vezanoga uz koronu. Međutim, kada sve zbrojim i oduzmem, bilo je to pozitivno iskustvo za mene i zadovoljan sam – kaže Lovre.

Zadovoljstvo je obostrano, jer Liege je s Bašićem produljio ugovor i na sljedeću sezonu.

– Tako je, idemo zajedno u još jednu sezonu i veselim se tome. Belgijska liga je kvalitetom negdje između ABA lige i prvenstva Hrvatske, igra se dosta agresivno i to mi odgovara. U Liegeu mi je dobro i mislim da sljedeća sezona može biti još bolja od ove, kako momčadski tako i za mene osobno.

A prošlu sezonu Liege je završio na pretposljednjem mjestu. S obzirom na određene probleme tijekom sezone, bila je torealnost.

– Jedno mjesto dijelilo nas je od doigravanja, ali imali smo dosta pehova u posljednjih mjesec i pol dana. Prvo nam je otišao glavni centar, a onda sam se ja ozlijedio. Da smo bili kompletni, vjerujem da bismo igrali doigravanje, ali što je tu je. Najvažnije je da su svi u klubu zadovoljni i s optimizmom gledamo prema sljedećoj sezoni.

Lovre je, igrajući na jednoj od ključnih pozicija u momčadi, za 26 minuta prosječno postizao 10 poena uz pet asistencija te je svojim potezima nerijetko završavao u “highlightsima kola”.

– Moglo je to biti još bolje, jer baš kada sam ušao u dobar ritam, dogodila mi se ozljeda, prvo zgloba pa prsta. No, bitno je da nije ništa ozbiljnije i za prvu sezonu u inozemstvu je ok. Sada se treba dobro pripremiti za novu sezonu i napraviti još jedan korak naprijed.

Pratio je, naravno, Lovre i svoj voljeni Zadar.

– Zadar će uvijek biti moj klub i pratim sve što se događa. Napokon smo osvojili naslov prvaka, čestitam svima i nadam se da će ih u skoroj budućnosti biti još – za kraj će Lovre.