07 lis 2022
SOFTBALL KLUB DONAT Tihana Lokin s Hrvatskom zauzela 10. mjesto na Europskom prvenstvu
Ostali sportovi

SOFTBALL KLUB DONAT Tihana Lokin s Hrvatskom zauzela 10. mjesto na Europskom prvenstvu

U Italiji je održano Europsko prvenstvo u softballu za seniorke. Sudjelovalo je ukupno 17 zemalja, među kojima i Hrvatska, koja je na kraju zauzela 10. mjesto, čime je ostvaren najbolji plasman u povijesti na europskim prvenstvima.

Među curama koje su nastupile za Hrvatsku bila je i Tihana Lokin, predstavnica Softball kluba Donat iz Zadra.

– Odlično iskustvo, sve ekipe su bile poprilično jake, uglavnom pojačane s američkim igračicama koje se inače u SAD-u profesionalno bave ovim sportom. Prvo mjesto osvojila je Italija, koja će tako biti i jedini predstavnik iz Europe na predstojećim OI u Tokiju. Sretna sam što sam branila boje svog mladog kluba, koji postoji tek pet godina, a ja se ovim sportom bavim tek tri godine. Zastupati svoj grad i državu na jednom ovako velikom natjecanju velika je čast i ponosna sam što sam bila na ovom prvenstvu – kaže Tihana.

Što se tiče Softball kluba Donat, možemo ga još jednom i preporučiti našim sugrađanima.

– Apsolutno, sport je zabavan i dinamičan. Odaziv u Zadru je dobar, ali mi uvijek pozivamo sve, naročito mlađe kategorije, posebno osnovnoškolce, curice i dečke, da se priključe treninzima na Višnjiku i isprobaju, novi, zabavan, kolektivni sport. Za sve je osigurana oprema.

Želje i ciljevi?

– Napredovati iz dana u dan, podizati nivo igre u klubu i biti što konkurentniji u prvenstvu Hrvatske – zaključila je Lokin.