19 sij 2022
ŽNK DONAT Pionirke treće u Hrvatskoj, šest kadetkinja zaigralo za seniorke
Nogomet

ŽNK DONAT Pionirke treće u Hrvatskoj, šest kadetkinja zaigralo za seniorke

Osim seniorki ŽNK Donat, protekle sezone prvi su put u Prvoj HNLŽ nastupile i pionirke i kadetkinje zadarskog ženskog nogometnog prvoligaša. I ostvarile odlične rezultate.

Posebno se to odnosni na mlađi sastav, onaj do 15 godina, koji je natjecanje završio na trećem mjestu sa 45 osvojenih bodova, iza neprikosnovenog Agrama (63) te Međimurja (48). Cure, nažalost, za svoj uspjeh nisu nagrađene medaljama, što je propust kojega bi u budućnosti svakako trebalo ispraviti, ali ostat će zapisano da su prva generacija u povijesti zadarskog ženskog nogometa koja se popela na pobjedničko postolje u 1. HNLŽ.

– Cure su bile odlične tijekom cijele sezone i od početka do kraja su pokazale značajan napredak. Treće mjesto u ligi je nagrada za sav njihov trud i rad te još jedna potvrda kvalitetnog rada u klubu – kazao je Luka Marinović, trener koji je vodio pionirke Donata u natjecanju.

Najviše pogodaka zabile su Mia Pestić – 14 i Lucija Vunić – 13.

ŽNK Donat pionirke 2020./21.: Lana Peraić, Barbara Perković, Iva Strenja, Lucija Vunić, Aurora Mindoljević, Lara Mijolović, Karmen Peričić, Sara Ukalović, Ivana Kuštera, Nives Kolenda, Angela Baričević, Una Sabo, Lori Laća, Josipa Jurjević, Karla Jokić, Samantha Alić, Petra Buljat, Gabriela Kalac, Tea Blaić, Maria Kanjer, Magdalena Žunić, Mia Pestić. Trener: Luka Marinović.

Pionirke ŽNK Donat

Uspješnu sezonu imale su i kadetkinje (U-17), koje su natjecanje završile na sedmom mjestu, pri čemu su velikim dijelom igrale bez najbolje igračice, hrvatske reprezentativke Sare Ivandić, koja je nastupala za seniorski sastav. I nije bila jedina.

– Jako smo zadovoljni ovom sezonom, s obzirom da su cure prvi put nastupale u 1. HNLŽ za mlađe uzraste. Liga je iznimno kvalitetna i bilo je dosta jakih utakmica, što je vrlo važno za njihov nogometni razvoj. U ukupnom poretku pionirki i kadetkinja završili smo na 3. mjestu u konkurenciji 12 ekipa, ali rezultat je tu manje važan. Najviše nas veseli činjenica da je šest kadetkinja (2004./05.) sudjelovalo u utakmicama seniorske ekipe i nadamo se da će se sljedeće sezone još neke talentirane djevojke izboriti za svoje mjesto u prvom sastavu. Nastavit ćemo trenirati kao i do sada i vjerujemo da smo na pravom putu – kazao je Jurica Vuleta, trener u omladinskom pogonu Donata, koji je u natjecanju 1. HNLŽ vodio kadetski uzrast.

Najefikasnija zadarska kadetkinja bila je Nikolina Klapan sa 19 golova, dok je Brigita Čavić mrežu tresla 13 puta, a Valentina Dubravica 12.

ŽNK Donat kadetkinje 2020./21.: Žanamari Števanja, Cvita Sorić, Dina Maruna, Nikolina Klapan, Nora Barić, Paula Surać, Lucija Kevrić, Lana Alić, Matija Marinović, Hana Rožić, Valentina Dubravica, Brigita Čavić, Sara Ivandić, Chiara Hasnek, Marta Orlović, Lukrecija Golem. Trener: Jurica Vuleta.

Kadetkinje ŽNK Donat