27 stu 2021
NK ZADARNOVA “Korak po korak gradimo klub na ponos grada Zadra”
Domaći nogomet

NK ZADARNOVA “Korak po korak gradimo klub na ponos grada Zadra”

Iza Nogometnog kluba Zadarnova druga je godina rada. Od kluba koji je na ljeto 2019. godine krenuo od nule, u dvije godine Zadarnova je postala važan faktor na nogometnoj karti Zadarske županije pa i Dalmacije. Protekle sezone u toj školi nogometa treniralo je i educiralo se oko 150 mladih nogometaša, zaigrali su prve službene utakmice pod imenom NK Zadarnova te zajedno s partnerima iz Nogometnog kluba Škabrnja ostvarili odlične rezultate u Dalmatinskoj ligi pionira i kadeta.

– Od prvoga dana rekli smo da idemo korak po korak, ali sigurni u ono što radimo. Fokus je na cjelovitom trenažnom procesu, a to znači da nismo tu samo da odrađujemo treninge, već da naše polaznike educiramo i odgajamo u skladu s njihovom dobi te da imaju sve uvjete kako bi se mogli razvijati u kvalitetne osobe i nogometaše – kaže Antonio Perica, osnivač kluba i voditelj škole nogometa.

Ove sezone u natjecateljskom programu bile su momčadi papalina i tića u međužupanijskim ligama te pioniri i kadeti u Dalmatinskoj ligi.

– Sustavnim praćenjem igrača dobili smo potvrdu da su naši polaznici kroz treninge i utakmice jako napredovali i to je ono najvažnije. Što se rezultata tiče, sezona je također bila vrlo uspješna. Papaline i tići bili su u vrhu poretka svojih natjecanja, papaline u 1., a tići u 2. međužupanijskoj ligi, premda u toj dobi rezultat nije u prvom planu i tako smo se postavili od prvoga dana. Kadeti i pioniri su napravili pravo malo čudo i prvu sezonu u 2. Dalmatinskoj ligi završili na visokom drugom mjestu u ukupnom poretku.

U tom pogledu suradnja s Nogometnim klubom Škabrnja pokazala se vrlo uspješnom.

– Ovim putem želim se zahvaliti svim ljudima u Škabrnji koji su bili dio tog projekta koji je definitivno bio na obostranu korist i zadovoljstvo. Najvažnije je da su mladi igrači dobili priliku napraviti kvalitativni iskorak, kako kroz treninge, tako i kroz utakmice i to je ostvareno, o čemu svjedoči i sam rezultat. Bilo je to veliko iskustvo za sve nas.

Najveći izazov za klub u protekloj sezoni bila je pandemija koronavirusa, zbog koje su treninzi jedno vrijeme bili prekinuti i koja je donijela mnogo neizvjesnosti. Ipak, iz svega toga u Zadarnovi su izišli još jači.

– Bilo je mnogo turbulencija i morali smo se prilagoditi na to “novo normalno”, ali kako mi, tako i svi drugi u svijetu. U razdoblju bez treninga nastojali smo biti u stalnom kontaktu s našim polaznicima, koji su dobili program za rad od kuće, tako da smo nekako uspjeli prebroditi to razdoblje i po povratku na teren smo brzo uhvatili željenu formu. Posebno se želim zahvaliti svim trenerima i ljudima koji rade u klubu na velikom trudu i zalaganju kojega su uložili kako bismo ovu tešku sezonu na kraju mogli ocijeniti vrlo uspješnom.

Osim rada na terenu, realizirano je i nekoliko važnih projekata van terena, poput rebrandinga, izrade klupskih web stranica te suradnje s tvrtkama Jako HrvatskaQuickplay sport i Deko Graphics.

– Formirali smo kvalitetan tim ljudi koji mnogo toga odrađuje u pozadini, odnosno van terena. Neke stvari vidljive su već sada, a neke će se tek vidjeti u budućnosti. Jedan od zahtjevnijih projekata bio je rebranding, odnosno promjena vizualnog identiteta, gdje smo nastojali povezati naš grad s klubom i pritom pratiti svjetske trendove. Veliki iskorak svakako je bila i izrada web stranica kao ključnog komunikacijskog kanala, uz društvene mreže, a i svi ostali projekti naišli su na vrlo dobar odjek. U tvrtkama Jako Hrvatska i Quickplay sport dobili smo dva snažna partnera po pitanju sportske opreme, što je vrlo važno za naš rad, a vjerujem da je sve to tek početak. Planova je mnogo, kako po pitanju sportskog segmenta, tako i po pitanju marketinga, ali idemo korak po korak.

Kakav je plan za ljetno razdoblje? Kada se očekuje povratak na teren?

– Igrači su sada na zasluženom odmoru, koji traje do početka kolovoza, kada krećemo s testiranjem motoričkih sposobnosti kako bi mogli ažurirati kartone igrača i krenuti u pripremni period. Dalmatinska liga trebala bi početi posljednji vikend u kolovozu, a međužupanijske lige prvi tjedan u rujnu. Kada budemo znali točne datume, sukladno tome odredit ćemo i dan početka priprema.

Kakvi su planovi i ambicije kluba za sljedeću sezonu?

– Čeka nas puno novih izazova kojima se veselimo, ali kako smo krenuli od prvoga dana tako i nastavljamo, korak po korak graditi klub sukladno našoj misiji i viziji, a to je da odgajamo generacije mladih nogometaša i budemo klub na ponos grada Zadra – zaključio je Perica.