25 srp 2021
MVP VICE GRBIĆ: “Ovo je zajednički uspjeh svih igrača i trenera”
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

MVP VICE GRBIĆ: “Ovo je zajednički uspjeh svih igrača i trenera”

Zahvaljujući Krešimiru Galiću, neumornom djelatniku Košarkaškog saveza Zagreb, koji po načinu na koji vodi web stranice te odnose s medijima i javnošću može biti primjer mnogima u Hrvatskoj, dobili smo prve reakcije iz tabora Košarkaškog kluba Zadar nakon osvojenog naslova državnog prvaka u kategoriji pretkadeta.

– Finalna utakmica bila je fantastična, puna preokreta. Na početku smo gubili 19:6, ali vjerovali smo da ćemo se vratiti i na minutama odmora sam govorio igračima da je još mnogo do kraja i da samo trebamo igrati. Cibona je 40 minuta igrala zonu, što nas je poremetilo, jer mi u pretkadetima imamo stav da ne treniramo ni zonu ni napad na zonu. Mislim da bi razlika bila mnogo veća da su igrali košarku koja se igra u pretkadetima, a ovako su nas iznenadili, držali su reket usko, a mi nismo mogli pogoditi. Znao sam da je teško vezati tri utakmice s dobrim postocima vanjskog šuta, pogotovo kod ovako mladih momaka, ali na kraju je sve ispalo dobro i pobijedili smo. Čestitam momcima – rekao je Rajko Vidaković trener Zadra.

Rajko Vidaković (Foto: Š. Zelić)

Zadovoljstvo nije krio ni Tihomir Bujan, voditelj omladinskog pogona kluba s Višnjika.

– Ne sjećam se kada je Zadar sakupio toliko medalja u jednoj sezoni u omladinskom pogonu. Ovo je odlična generacija i to se zna već godinama. Ne samo da su osvojili zlatnu medalju, nego vjerujem da ovdje ima igrača koji za koju godinu mogu igrati ozbiljnu ulogu u seniorskoj košarci, što nam je krajnji cilj – rekao je Bujan pa dodao.

– Zacrtali smo jedan smjer i drago mi je da imamo podršku uprave na čelu s gospodinom Ivanom Mijolovićem. Okrenuti smo radu s mladima, radimo ozbiljno i to nam se počelo vraćati.

Tihomir Bujan (Foto: Š. Zelić)

Najkorisnijim igračem završnog turnira proglašen je Zadranin Vice Grbić.

– Presretni smo, naslov prvaka Hrvatske je velika stvar. Utakmica je bila vrlo zanimljiva, sa dosta preokreta, ali mislim da smo pokazali da smo bolja momčad i zasluženo pobijedili. MVP nagrada? Ništa ne bi bilo moguće bez suigrača, sve ovo je zajednički uspjeh svih igrača i trenera – rekao je Vice, koji je u finalu zabio 17 poena uz 12 skokova za 21 minutu.

Vice Grbić prima nagradu za najkorisnijeg igrača turnira
Toni Torbarina i Vito Perković u petorci turnira