25 lip 2022
ZARATINI FOŠA Bit priče je življenje košarke
Košarka

ZARATINI FOŠA Bit priče je življenje košarke

Klub Zaratini Foša nastao je na inicijativu Vala Kraljevića te još nekoliko zaljubljenika u košarku, koji su se željeli vratiti svojoj najvećoj ljubavi, naravno, u realnim okvirima. A upravo je Zadarska ljetna liga i cijela njena priča, kako na terenu, tako i van njega, bila savršena za takvo nešto

“Zaratina” ima od svuda. Većina igrača su prijatelji i poznanici već dugi niz godina. Svjesni su da nisu među favoritima lige, ali to im i nije bit priče, nego prvenstveno druženje, zabava i življenje košarke. Na prošlogodišnjoj Ljetnoj ligi odigrali su dvije fantastične utakmice te ubilježili pobjedu protiv velikog Bokanjca, a ove godine, kažu, idu još jače.

– Napokon je došlo ljeto i kreće šušur oko Zadarske ljetne lige. Iznimno nam je zadovoljstvo i ove godine biti dio cijele te priče i sudjelovati na natjecanju, koje je postalo pravo ogledalo grada košarke. Prošle godine predstavili smo se u solidnom svjetlu, iako smo mnogima bili enigma. Ove godine nam je cilj proći skupinu, a za to ćemo morati biti pravi na terenu i van njega, kako bi se ponovno stvorila kohezija u momčadi, što je prošle godine bio naš zaštitni znak – kazao je Val Kraljević, voditelj momčadi.

Zaratini Foša

Teo Muženjak (2004. – razigravač)

Šime Perković (1996. – razigravač)

Bruno Dereta (1993. – razigravač)

Luka Copić (2004. – razigravač)

Roko Benić (1989. – bek šuter)

Ante Mičić (1992. – bek šuter)

Rio Kraljević (2004. – krilo)

Marino Banović (1998. – krilo)

Nikola Milković (2002. – krilo)

Donat Zubčić (1996. – krilo)

Luka Nenadić (2000. – krilo)

Val Kraljević (1998. – krilni centar)

Mateo Bobaček (1993. – krilni centar)

Mislav Buljan (2000. – krilni centar)

Krešimir Mirčeta (1988. – centar)

Frane Gobin (2004. – centar)

Voditelj momčadi: Val Kraljević