18 tra 2024
REPREZENTACIJA Pavle Marčinković spasio Mršićevu Hrvatsku!
Foto: FIBA
Košarka

REPREZENTACIJA Pavle Marčinković spasio Mršićevu Hrvatsku!

Hrvatska košarkaška reprezentacija bila je pratkički pred ispadanjem s kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, koji se igra u Splitu. Nakon katastrofalnog poraza od Brazila u prvoj utakmici 94:67, izabranici Veljka Mršića danas su protiv Tunisa odigrali ispod svake razine.

Iako su na poluvremenu vodili 42:28, u trećoj četvrtini primili su čak 29 poena i dopustili Tunisu da se vrati u utakmicu. Došlo se tako do neizvjesne završnice u kojoj je ključan igrač bio Pavle Marčinković.

Pri rezultatu 69:67, manje od pola minute prije kraja, Zadranin je pogodio tricu za +5, da bi kasnije, pri rezultatu 73:70, uhvatio skok u napadu nakon promašenog slobodnog bacanja Hezonje i predao loptu Roku Ukiću, koji je s penala postavio konačnih 75:70.

– Uvijek ističem momčad, ali danas bih se zahvalio Pavlu Marčinkoviću, jer nas je on odveo u polufinale. U završnici je imao tri skoka u napadu, odigrao sjajnu obranu, pogodio tricu, igrao za momčad i svojim je primjerom pokazao što je kolektivni sport – rekao je nakon utakmice za Sportklub Veljko Mršić, hrvatski izbornik.

Inače, prvi strijelac susreta bio je Mario Hezonja sa 27 poena. KOMPLETNA STATISTIKA

U polufinalu Hrvatska će u subotu od 16 sati igrati protiv Njemačke, dok je drugi polufinalni par Brazil – Meksiko, a samo će se pobjednik splitskog turnira plasirati u Tokio.