26 lip 2022
DOK NEMA TRENERA Josip Begonja pojasnio tko slaže momčad KK Zadra
Foto: Filip Brala
KK Zadar

DOK NEMA TRENERA Josip Begonja pojasnio tko slaže momčad KK Zadra

Iz Košarkaškog kluba Zadar ovih su dana počele stizati novosti po pitanju sastava prve momčadi za sljedeću sezonu.

Antoniju Jordanu, Duji Brali, Filipu Paponji i Mihaelu Buljanu, koji od ranije imaju važeće ugovore, pridružili su se Martin Junaković, Domagoj Vuković i Aleksandar Bursać, s kojima je ugovor produljen na još jednu sezonu.

Sigurno je da u klubu neće ostati Jure Planinić i Filip Vujičić, s kojima je ugovor raskinut, kao ni Jan Palokaj, s kojim nije produljena suradnja.

Od igrača koji su završili prošlu sezonu ugovori su istekli kapetanu Dominiku Mavri te Filipu Kraljeviću i trojici Amerikanaca Justinu Carteru, Chinanuu Onuakuu i Kodiju Justiceu. Po tom pitanju novosti još uvijek nema.

Ivan Perinčić i Veljko Mršić (Foto: Š. Zelić)

Najveće pitanje, dakako, ostaje ono trenera. Veljko Mršić se praktički već oprostio od Košarkaškog kluba Zadar i svojih suradnika, jer je stav Hrvatskog košarkaškog saveza da izbornik ne može voditi klub koji se natječe u ABA ligi, koju Savez ne priznaje.

No, dokle god ta priča ne bude i službeno zaključena, postoji minimalna mogućnost da Mršić ipak ostane, čemu se nadaju u KK Zadru. Hoće li pregovori Kluba i Saveza uroditi nekom vrstom nagodbe, ostaje za vidjeti, no po svemu dosad viđenom, izgleda da je stav Saveza poprilično čvrst.

Svakako, za vrijeme ili neposredno nakon kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre, koji se održava u Splitu, trebali bismo dobiti odgovor i na to pitanje. A odgovor na pitanje tko slaže momčad u odsustvu trenera i sportskog direktora, kojega KK Zadar također nema, potražili smo kod Josipa Begonje, glasnogovornika kluba.

– Sve odluke u suradnji donose direktor Željko Žilavec i pomoćni trener Ivan Perinčić, dok na raspolaganju imaju i pomoć team managera Branimira Longina – kazao je Begonja, potvrdivši i da još uvijek nema novosti vezanih za Mršićev status.