28 ruj 2023
2. MINI REGATA VSD ZADAR Jazine prepune veslača
Veslanje

2. MINI REGATA VSD ZADAR Jazine prepune veslača

Druga regata Mini kupa Veslačkog saveza Dalmacije održana je u Zadru. Ovogodišnja regata okupila je 10 dalmatinskih klubova i goste iz Rame u Bosni i Hercegovini, a bila je najmasovnija do sada.

Ukupno je održana čak 51 utrka, s preko 200 veslača, kadeta i mlađih juniora, koji su se natjecali u disciplinama samca i četverca gig.

Veslači Jadrana ostvarili su ukupno osam pobjeda te su bili najuspješniji u kategoriji kadeta, dok je ukupna pobjeda pripala Veslačkom klubu Biokovo iz Makarske.

Pobjede za Jadran ostvarili su Viktorija Aleta i Dora Turčinov u samcima kadetkinja, Lovre Kolega u samcu mlađih kadeta, Luka Kraljić u samcu kadeta te Dominik Ferjančić, Elvis Vrkić, Đani Švenjak i Roko Skočić u samcima mlađih juniora.

Druga mjesta osvojili su Augustina Mihatov u samcu kadetkinja, Toni Čurković, Rafael Brkić, Mateo Matešić, Marino Hrboka u samcima kadeta, četverci gig kadeta Frano Kolega, Toni Zalović, Enzo Melada, Adi Hadžić i kormilar Nikica Ćurko te druga posada Toni Čurković, Luka Kraljić, Rafael Brkić, Mateo Matešič i kormilar Marino Hrboka, kao i Lovre Kurtin i Duje Kanjer u samcima mlađih juniora.

Treći su bili Niko Modrić u samcu kadeta te Filip Matešić u samcu mlađih kadeta.