26 lip 2022
TRENERICA VERONIKE ŠOKOTE: “Teško da ćemo ovdje, u ovakvim uvjetima, stvarati nešto previše”
Foto: Hrvatski atletski savez
Atletika

TRENERICA VERONIKE ŠOKOTE: “Teško da ćemo ovdje, u ovakvim uvjetima, stvarati nešto previše”

“Nadali smo se novom rekordu, ali iskreno nisam očekivala da ću ga oboriti baš za toliko metara. Presretna sam zbog toga i zbog svojih trenera”, rekla nam je Veronika Šokota, mlada atletičarka zadarskog AŠK-a, nakon što je za gotovo tri metra srušila mlađe juniorski rekord Hrvatske u bacanju koplja, kojega je dotad držala olimpijska pobjednica Sara Kolak.

Za Veroniku odmora nema. Vrlo brzo očekuju je novi izazovi.

– Sljedeće na rasporedu je Pojedinačno juniorsko prvenstvo Hrvatske u Čakovcu, a nakon toga Europsko juniorsko prvenstvo u Estoniji. Veselim se to natjecanju, dobro se pripremamo i nadam se novim odličnim rezultatima – dodala je Veronika.

PRVAKINJA HRVATSKE S NOVIM DRŽAVNIM REKORDOM – Veronika Šokota

Zadovoljstvo novim pothvatom sjajne mlade sportašice nije krila ni Katarina Gašparović, trenerica u AŠK-u.

– Naravno da smo zadovoljni, jer postaviti novi državni rekord za gotovo tri metra nije mala stvar, naročito ako znamo tko ga je prethodno držao. Ostaje mala žal, jer je Veronika na zagrijavanju bacila dva hitca preko 60 metara pa bi bilo još ljepše da je ostao upisan taj rekord, ali nećemo se žaliti – rekla je Gašparović.

Naravno, kada god se priča i piše o uspjesima Veronike Šokote nemoguće je ne spomenuti uvjete u kojima trenira u gradu Zadru, a koji su apsolutno nedostojni bilo kojeg sportaša, a kamoli olimpijskog potencijala kakav je Veronika. Po tom pitanju promjena i dalje nema, niti ima naznaka da će ih biti.

– Nula bodova. Veronika će sada nekoliko dana na pripreme do Europskog i Svjetskog prvenstva, a onda tko zna što će biti. Teško da ćemo ovdje, u ovakvim uvjetima, stvarati nešto previše – zaključila je Gašparović.