29 svi 2022
SVJETSKO PRVENSTVO U BODYBUILDINGU Vanja Tokić osvojila pehar i medalju
Ostali sportovi

SVJETSKO PRVENSTVO U BODYBUILDINGU Vanja Tokić osvojila pehar i medalju

Vanja Tokić, članica Body Building kluba Hulk iz Zadra, osvojila je pehar i medalju u profesionalnoj kategoriji PRO MODEL te u ukupnom poretku ušla među top 5 “profesionalnih championa svijeta” na Svjetskom prvenstvu  u bodybuildingu “IBFF World Championship”, koje je proteklog vikenda održano u slovenskom Kopru.

Na natjecanju je sudjelovalo više od  500 natjecatelja u svim kategorijama iz preko 50 zemalja, a u  profesionalnom dijelu natjecanja Vanja je bila jedina predstavnica Hrvatske.

– Kao i svake godine organizacija je bila na izuzetno visokoj razini, a ove godine bilo je i znatno više natjecatelja. Bilo je jako naporno i nastupila sam tek iza 21:30. No, zakoračiti na svjetsku pozornicu u profesionalnoj kategoriji PRO MODELA vrijedilo je svake sekunde priprema. Ponosna sam i sretna što sam se i ovaj put u Zadar vratila s peharom i medaljom i to u kategoriji profesionalaca. Veliki teret bila je činjenjica da sam jedina predstavnica naše zemlje, ali s osmjehom na licu i sigurna u svoju izvedbu ponosno sam to odradila. Idemo dalje po još medalja i pehara – rekla je Vanja, naglasivši kako je ovo za nju izuzetno velik uspjeh.

– Uz ovaj sport živim normalnim životom, imam stalni posao, dvoje maloljetne  djece, dodatni posao i sve druge obaveze. Ispred mene je Europsko prvenstvo u rujnu te Universum” u listopadu. Ovom prilikom zahvalila bih Dušku Mađareviću, predsjedniku IBFF federacije te Lariju Peruscu, predsjedniku IBFF Hrvatske te svim mojim sponzorima: Gradu Zadru, Swarovskom, Rent a car-u Perić, Hair for lifeu i Tendeluxu Zadar – zaključila je Vanja.

Podsjetimo, Vanja je nakon samo tri godine treniranja od amatera postala svjetska prvakinja i profesionalni top model. Biti profesionalac san je svakog amatera, a Vanja živi svoj san te brani boje Hrvatske, naše županije i grada na svim natjecanjima.