26 lip 2022
RASTANAK Veljko Mršić ipak odlazi iz KK Zadra?
Foto: Šime Zelić / KK Zadar
KK Zadar

RASTANAK Veljko Mršić ipak odlazi iz KK Zadra?

Prema posljednjim informacijama, Veljko Mršić ipak neće ostati trener prve momčadi Košarkaškog kluba Zadar. Vijest je to koja, istina, još uvijek nema svoju službenu potvrdu, no ona bi trebala stići već u sljedećim danima.

Mršić, naime, u srijedu s hrvatskom reprezentacijom na kvalifikacijskom turniru u Splitu kreće u lov na Olimpijske igre te bi, bez obzira na ishod tog turnira, trebao ostati na mjestu izbornika namanje do Europskog prvenstva sljedeće godine.

Kako je Hrvatski košarkaški savez krenuo u ozbiljnu borbu protiv ABA lige, a KK Zadar je prednost dao upravo tom regionalnom natjecanju, čini se da će to biti nepremostiva prepreka između izbornika Mršića i Zadra.

Osim toga, upitno je i s kakvim će budžetom Zadar raspolagati sljedeće sezone, a Mršić je ove sezone imao odličnu priliku upoznati specifičnu zadarsku košarašku sredinu i pritisak koji ona nosi. Ipak, na kraju je ostvario sve zacrtane rezultatske ciljeve, izborio ostanak u ABA ligi te osvojio dvostruku krunu, Kup Krešimira Ćosića i prvenstvo Hrvatske pa Zadar može napustiti kao pobjednik.

Tko bi mogao biti Mršićev nasljednik, hoće li to biti njegov dosadašnji pomoćnik Ivan Perinčić ili će se rješenje potražiti “izvan Višnjika”, netko će u klubu, koji još uvijek nema sportskog direktora, morati odlučiti.