16 kol 2022
NOVI ANGAŽMAN Jurica Žuža pomoćnik slovenskom izborniku u Nymburku
Foto: DELFI / Kiril Čachovskij
Košarka

NOVI ANGAŽMAN Jurica Žuža pomoćnik slovenskom izborniku u Nymburku

Jurica Žuža ima novi trenerski angažman. Bivši zadarski košarkaš koji je, nakon 20-godišnje profesionalne igračke karijere, 2016. godine “preselio” u trenerske vode, sljedeće sezone radit će u Češkoj.

I to u klubu koji je već 17 godina neprikosnoveni vladar češke košarke, Nymburku. Tamo je Žuža došao na poziv novog trenera, Slovenca Aleksandera Sekulića, koji je ujedno i izbornik slovenske košarkaške reprezentacije.

Prije Nymburka, Žuža je radio kao pomoćni trener u litavskim klubovima Lietkabelisu i Neptunasu, kojega je kraće vrijeme vodio i kao glavni trener. Klupu Neputnasa napustio je početkom 2020. zbog obiteljski razloga (rođenje sina i kćeri), a nakon kratke stanke ponovno će “uskočiti” u odijelo, ovoga puta Sekulićvog pomoćnika.

Jurica Žuža (Foto: Arno Strumila)

– Za ovaj posao trebao sam čovjeka koji može kvalitetno odraditi više segmenata, od skautinga protivničke momčadi do rada s igračima na terenu. Zato sam odabrao Juricu Žužu, koji ima veliko igračko, a posljednjih godina i trenersko iskustvo te odličan karakter – rekao je Sekulić.

Zadovoljstvo novim poslom ne krije ni sam Žuža.

– Aleksandera sam prvi put upoznao još dok sam igrao za Panathinaikos, kada je došao u posjet svom prijatelju Jaki Lakoviću. Prošle godine smo se vidjeli kada je bio na odmoru u Zadru i dosta smo razgovarali. Prije nekoliko dana me nazvao i rekao da ima posao za mene i vrlo brzo smo se dogovorili. Jako sam sretan što dolazim u odličan klub kao što je Nymburk i što ću raditi s kvalitetnim trenerom kao što je Sekulić, od kojega sigurno mogu puno naučiti – rekao je 43-godišnji Žuža.