29 ožu 2024
ŠIME PERIĆ: “Ovo je povijesni rezultat za zadarske i hrvatske skokove u vodu”
Foto Kurti
Skokovi u vodu

ŠIME PERIĆ: “Ovo je povijesni rezultat za zadarske i hrvatske skokove u vodu”

“Iskreno, i ja sam još pod dojmom. Ovo je doista fantastičan, povijesni rezultat za zadarske i hrvatske skokove u vodu”, kazao nam je Šime Perić, trener Mateja Nevešćanina u Klubu skokova u vodu Zadar, nakon povijesne bronce na Europskom juniorskom prvenstvu u Rijeci.

Matej je u jutarnjim satima uspješno prošao kvalifikacije, a poslijepodne serijom fantastičnih skokova osvojio treće mjesto u Europi.

– Kvalifikacije smo odradili dobro. Prvih pet skokova, koji su se prenosili u finale, bilo je jako dobro, međutim, kasnije nije sve išlo prema planu i zapravo smo se jedva kvalificirali u finale. No, znao sam da je možda i bolje da je tako ispalo zbog onog kiksa koji nam se dogodio na dasci od 1 metra, gdje smo mogli uzeti medalju. Moralo se to negdje vratiti i nagraditi nas za godinu i pol dana mukotrpnog rada i tako je i bilo. Finale je Matej odradio zaista fenomenalno, skidam mu kapu – ističe Perić.

Posebno je Matejev trener istaknuo ulogu njegovih roditelja u ovom uspjehu.

– Mislim da nitko nije vjerovao u ovaj rezultat osim samog Mateja, njegova oca i mene. Svi zajedno smo odradili zaista dobar posao, ali moram naglasiti da bi sve ovo bez podrške roditelja bilo jednostavno nemoguće.

Čestitke na adresu mladog skakača i njegova kluba, KSV Zadar, ovih dana stižu sa svih strana pa tako i od Arna Longina, legendarnog zadarskog skakača, koji je danas predsjednik Hrvatskog saveza za skokove u vodu.

– Kao predsjednik Hrvatskog saveza skokova u vodu, a posebno kao Zadranin ponosan sam na uspjeh Mateja Nevešćanina. Ovo je prva muška medalja na Europskom prvenstvu u povijesti zadarskih skokova u vodu i čestitam svima koji su dali svoj doprinos da Matej ostvari ovaj povijesni rezultat za Zadar i Hrvatsku – poručio je Longin.